Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pamatuji, že tady autor kdysi psal něco o tom, že do slušné hospody neslušní lidé nepatří a pokud hospodský vyhodí hosta na základě vlastního výběru, jedná naprosto správně, neboť se jedná o jeho hospodu a sám si rozhoduje, koho v ní nechá.

Ve zmíněném případě onen vyhozený host nebyl páně "Větvičkův" šálek čaje a tudíž dostal to, co si zasloužil. V případě vyhozených blogerů se ovšem zjevně jedná o něco úplně jiného...

0 0
možnosti

Jak snadno lze přejít od obhajoby svobody k obhajobě socialismu a rovnosti, když se to hodí. A ještě lépe, překroutit vše tak, aby to vypadalo, jako obhajoba svobody. Ládíku, základním pravidlem svobody je, že se svým majetkem může každý nakládat, jak uzná za vhodné a jak se mu zlíbí. Holt i svoboda má nepříjemná zákoutí a bude třeba si vybrat. Svoboda nebo rovnost. Obojí najednou nejde.

0 0
možnosti

T31o96m34á60š 68H25y61n96e13k

16. 11. 2021 18:23

Svoboda slova ještě neznamená nechat si kálet na hlavu. Nevím kdy a kde jste vyrůstal, ale v mém mládí jste dostal přes ústa i za blbé kecy. Ale chápu generaci sněhových vloček.

0 3
možnosti
Foto

U nás není režim, dokonce ani režym, u nás je demokracie. Sice nedokonalá, nevyzrálá, s chybami, ale je. Režimy jsou v těch zemích, které vy obdivujeme a obhajuje tě. Diktátorské, polodiktátorské, komunistické. Prostě režimy.:-)

2 9
možnosti
Foto

obdivujete a obhajujete :-P

0 1
možnosti
Foto

Nesouhlas. Když umožní jakýkoliv server blogovat ve svém prostoru, dává tím všanc svojí značku. Bloger se navíc zavazuje dodržovat tamní pravidla. Soukromé médium - jejich pravidla. Porušuješ, tvoje smůla. Pánové měli na výběr.. buď zdrojovat a potvrzovat svá tvrzení, nebo se mějte pěkně. A cenzura? Kdo jim zakazuje si založit web a tam si psát co chtějí? Vždyť hosting a doménu dneska koupíš za pár šupů. A jestli měli své čtenáře, tak ti přijdou i jinam, než na aktuálně.

5 8
možnosti

V listině základních práv a svobod je napsáno „cenzura je nepřípustná“, co je víc, co je důležitější, listina základních práv a svobod nebo váš byznys ?

9 0
možnosti

Tak ono stačí být jen lehce empatický jak by to člověk dělal když by měl miliardové obraty a media a chtěl někomu něco namluvit - od reklamy až po timing skutečných politických událostí a jejich virtuálního odrazu. Možná by šlo si i založit média a interpretovat odraz skutečného dění v jiných médiích. A pokud by to začala dělat všechny vznikala by dokonalá virtuální realita a stačilo by si propojit reálné události a jejich mediální obraz např. jako Pandora Papers jako takové virtuální noviny která jsou vydaná v jiných médiích a jak to interpretují postavy v jiném médiu ... a ten který to interpertuje jako virtuální realitu je nejblíže skutečnosti ... a ten co ve virtuálním mediu navíc interpretuje jinou virtuální událost jako třeba mediální kříže na Staromáku je snad už snad posel z čistě virtuální budoucnosti a vnořen jen do svého snu. A pak do toho ještě články v mediích zda naše realita není jen simulace jako by naše myšlení na které jsme odkázaní nebylo součástí reality ... jo blogy jsou asi tak nejlepší zdroj virtuální reality ... stačí se rozhodnout v jaké virtuální realitě chceme žít. A nebo to vypnout a vrátit se do reality. Od centralizované virtuální reality Bible ke knihtisku k papírovým Papers papers až k internetovým médiám a blogům. V podstatě jde opravdu o vytvoření té lepší virtuality které budou lidé jen ochotni uvěřit... ono je to vždy asi stejné, takže cenzura asi zas tak nic nového není a nebude, člověk se na to musí dívat shovívavě i z té druhé strany že davy vždy chtějí sami i chtějí nějakou tu pohádku třeba i jako identifikační tmel na nové či i staré výzvy;-) Jinak R^

0 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno, jakou velikost mají dané mediální platformy. Pokud jde o soukromý prostor pak sorry, ale měly by mít právo zveřejnit co chtějí a ty co nechtějí z tohoto prostoru vykopnout. Vlastnické právo musí být ctěno ať se nám to líbí, nebo nelíbí.

Neexistuje nic takového jako je veřejný prostor, pokud je tento prostor ve vlastnictví soukromých vlastníků, i když stát tvrdí, že ano.

4 3
možnosti

No bohužel veřejný prostor existuje a vlastnické právo díky tomu dostává na frak. Zkuste si třeba postavit barák ve vlastním lese.

2 0
možnosti
Foto

Oni ti Vaši "hrdinové" musí psát do šuflíku a nemohou publikovat jinde? To srovnání je jen Vaše další demagogie. Někde jinde po nich rádi sáhnou....

2 4
možnosti
Foto

Láďo, nezlob se, ale srovnáváš opravdu nesrovnatelné. Lidé, doslova umučení bolševikem, by ti za takové srovnání dnešní doby s tou dobou třeba v padesátých let u nás, asi oťukali hlavu o obrubník. Právem...

6 10
možnosti
Foto

Mám obavu, že je to v současné době horší než třeba za Husáka.

Cenzura je sice na podobné úrovni, ale za politiku se u nás dává 20 let kriminálu natvrdo, což za Husáka nebylo.

A to ještě nikdo neví jak v západním "demokratickém" světě dopadnou např. Snowden nebo Assange, kteří zveřejnili pravdu o zločinech západní "demokracie."

8 4
možnosti
Foto

J39a16n 50Š46i55k

16. 11. 2021 11:41

Škvorecký neměl takové možnosti jako Hnízdil. Nemohl si založit tiskárnu, kde by vydal svoji knihu, což Hnízdil může. Máme málo médií? Žijeme ve světě velkých korporací. To oni řídí politiky a ne naopak. A schválně, kdo je podporuje? Nedávno tu byl článek, jak kraje dotují vesnické prodejny. Diskuze plná útoků, ať je zavřou, když to neumí prodat levně, atd., a jak je skvělé nakupovat v supermarketech. A Bohemia Eenergy? Skoro každý o nich věděl, že jsou to šmejdi a kolik měli klientů. My jsme si svět korporací vybudovali a malé zadupali do země za oschlý krajíc chleba. Pestrost nabídky a kvalitu jsme prodali za slevy a dumpingové ceny. Jestli je ten nenáviděný FB tak zlý, tak proč tam máte profil s pěti tisíci přáteli a tím ho podporujete? Proč se k němu neotočíte zády? Zrušit si profil trvá deset sekund a přispějete malým dílem k jeho konci. A ke svobodě, o které tak rád mluvíte, ale na příkladu Vašeho profilu je vidět, že jen mluvíte. Hezký den

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS