Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vaše teze o diktatuře a svobodném pohybu obyvatel celkem odpovídá vašemu přístupu k diskuzi obecně. Ustanovíte dogma dle vlastní potřeby a kolem něj pak stavíte argumenty, které jej podporují. Diktatura je ale "autoritativní a nedemokratická forma vlády, ve které je neomezená politická moc neoprávněně držena diktátorem nebo politickou skupinou" a mezi její rozhodující znaky nepatří omezení pohybu obyvatel. Chcete snad tvrdit, že zákazem nočního vycházení se stalo Maďarsko diktaturou? Kompletní zákaz vycházení byl loni zaveden v celé Moskevské oblasti - je gubernátor Vorobjov diktátorem? Za minulého režimu jste mohl jet do Aše i do Košic, takže to podle vás diktatura nebyla? Je vcelku jasné, že nenávidíte Babiše (nejste sám) a vadí vám vládní opatření (komu ne?), ale občas byste mohl své zběsilosti poněkud ubrat.

2 3
možnosti

dobre, ani ja bych na tomhle pojmu asi nedokazoval primo pojem diktatura, spis svoboda. ale neda se snad z nesvobody dedukovat diktatura? tak treba takovy ustavni soud rekl, ze neni mozne zakazat nekomu vycestovat ze zeme. nejsem ten, kdo by jejich nalezy vsechny adoroval, ale beru to jako jednu z filozofickych instituci, ktera ma pravo, aby ji bylo doprano sluchu. svobodne vycestovani kamkoliv je potom uz jen kruckem ne? stejne jako je jen krucek mezi "nesmite jezdit, protoze my tvrdime, ze nas duvod je prece udajny strasne dulezity", nebo jako je krucek mezi demokratycky zvolenym diktatorem, ktery nasledne nastoli diktaturu, protoze uz se nenecha nezvolit. jsou veci, ktere nemuzete prekrocit, pokud si chcete zachovat urcitou uroven. kdyz vytahnete pistoli na nekoho kdo vas ohrozuje, vzdycky vas cast populace bude obvinovat, ze jste zabijak co vytahl pistoli. kdyz ji nevytahnete, jste vzdycky cisty (a mozna mrtvy, ale to sem nepatri). jestli zakazete volny pohyb, prekrocili jste hranici do oblasti, kdy se zakazovat pohyb proste muze.

1 0
možnosti

Jo, přišel jarní měsíc a počty nakažených na Ukrajině začaly opět stoupat. Zkuste zvýšit frekvenci volání po svobodě, pane Větvičko, něco jako když tehdá na severním pólu dýchali na teploměr, až rtuť vystoupala na čtyřicet, což už se dalo vydržet... :-)

0 2
možnosti

a cemu vadi ze nekde stoupaji pocty nakazenych? jen houst a rychleji

0 0
možnosti

„Nevěřte všemu, co vidíte na internetu, to říkal už Masaryk“: glosuje Pirát Michálek

Toho bohdá nebude, aby Pirát neměl přehled o fenoménech na sociálních sítích! V Duelu Martiny Spěváčkové na serveru Seznam Zprávy to dokázal místopředseda strany Jakub Michálek.

4 0
možnosti

Jedna z těch údajných diktatur vyvíjí vakcínu proti všem koronavirům. To teprve bude bomba pro ty demokratury.

4 0
možnosti

Haha , musím se smát zatímco nás Trčálek zavaluje svýma pomatenostma takřka denně a Kroupa proděláním covidu spolkl všechnu moudrost světa tak Ladovi blogy jsou dle nich bludy hodné opovržení. Můžu si článek přečíst , nemusí se mi líbit ani s ním souhlasit ale někoho kvůli tomu osobně slovně napadat netřeba. Když už Trčálek zmiňuje Hájka, tak si uvědomnte kdo vybudoval Reflex jak vypadal za jeho vedení a jak vypadá nyní a pak možná něco i pochopíte, ale on v té době asi neuměl ještě číst.

12 0
možnosti
Foto

Ale údiv projevovat smíme, nebo ani to ne...?

0 0
možnosti

Ladik, proč se sem/do CZ/ ještě vracíš? Ono je pěkné vyjet, když víš že se máš kam vrátit. Permanentní kritika je sice hezká, ale chybí konstruktivní řešení.

0 3
možnosti

Konstruktivní řešení je sám pan Větvička!

0 1
možnosti

V Protiproudu jsou všichni pošahaní.

Buď to pan Větvička chytil od Olšera, nebo od Hájka, nebo od obou, on ten respirátor fakt není někdy na škodu...

6 6
možnosti
Foto

Pane Trčálku,

a Vy jste to chytil od Koho? Od naší ČT nebo Vladimíra Kroupy?

1 0
možnosti
Foto

Člověče, Tobě se na těch Tvých cestách muselo stát něco strašnýho, nějaký úder, nebo pád, jinak si to neumím vysvětlit. Žijeme ve fašistické totalitě? Prosím Tě, kdo Ti to udělal...?8-o

1 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS