Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zmiňovaná Strana mírného pokroku v mezích zákona po roce 1989 vystoupila z ilegality a jedním z jejích prvních činů bylo, že doporučila stranám ostatním, aby do ilegality přešly ony, což, bohužel, vyslyšeno nebylo. Jelikož J. Hašek, první předseda SMPVMZ, byl geniální, tak se do znovu aktivované strany demokraticky samojmenovali předsedové dva, z poloviny geniální. Na jedné z mnoha schůzí v přeplněné Malostranské besedě byl třetím předsedou jmenován Ing. Richard Hašek - vnuk našeho zakladatele - který proslul zejména nezapomenutelným inaugaračním projevem. Tento projev zde ocituji celý, bez vynechání jediného písmene: "Volové!". V nynější době nemáme jediného člena. Poučeni dějinami totiž víme, že když tu vládla jedna strana a některý z jejích členů udělal chybu, tak jej ona strana nechala popravit. Aby se tedy naši členové této perspektivy nemuseli obávat, tak jsme členskou základnu zrušili a všichni dosavadní členové se stali funkcionáři. Například já jsem předsedou stínové vlády.

1 0
možnosti

"...se stali funkcionáři" a do svých funkcí se zcela demokraticky jmenovali sami. Např. ministr pro hospody a hospodářství, ministr cestovního vzruchu, ... Něco ze stanov: Strana se řídí základním postulátem, že rozum je obsažen v blbosti a naopak. Tuto teorii si každý člen vykládá po svém, interpretovat ji však musí dogmaticky. Členem strany mírného pokroku v mezích zákona (dále jen strany) se může stát každý plnoletý československý občan. Plnoletý je každý, kdo je schopen chápat stanovy naší strany, pokud nebyl prohlášen za provokatéra. Každý člen by měl být členem několika dalších stran (Kolikrát jsi členem, tolikrát jsi člověkem!).

Strana nevěří nikomu, nikdo nevěří straně. Předsedům je do všeho, členům do ničeho. V rámci uspořádání strany rozhodují o všem předsedové, kteří se o názory svých členů naprosto nezajímají. Za své názory může být však kterýkoliv člen vyloučen. Po zaplacení nových členských příspěvků může být znovu přijat. Ještě nepřijatý člen může být vyloučen. Chce-li být skutečně přijat, musí zaplatit dvojnásobné členské příspěvky. Požádá-li člen o ukončení členství, bude vyloučen. Členové strany si jdou při každé příležitosti po krku. Není-li tato, je nutno ji vytvořit. Členové strany volí kohokoliv, aniž o tom ví. Členové naší strany se zavazují, že rozvrátí každou schůzi, které se zúčastní, a to včetně schůze strany vlastní. ... Kdokoli sedí po pravici bude potupen. Kdo sedí po levici bude také potupen....Jednotka pokroku je pro nás jeden KROK. Krok měl tři dcery: Kazi, Tetu, Libuši. Libuše věštila. A to považujeme za základní ideu naší strany...Zakladatel strany Jaroslav Hašek není chápán jako prorok, přesto by z nás měl radost.

Z naší činnosti nikdo radost mít nebude...Vypisujeme konkurs na řešení znaku a vlajky. Konkurs vyhraje ten, kdo nejvíce zaplatí. Strana nebude mít ozbrojenou složku, ale placené provokatéry. Znovu zrekonstruovaná strana může datum svého znovu ustavujícího sjezdu kdykoliv antidatovat, aby byla vždy první a jedinou.

0 0
možnosti

Za co je blog pryč?

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS