Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

D98a36n 71R47o16z24s51í59v65a54l 3640572960234

Jo když si člověk vzpomene jak za těch zlotřilých komunistů kdysi chutnali třeba obyčejné kvasnice,vepřové či hovězí maso ve vlastní šťávě anebo již zmíněný vajíčkový či holandský salát a srovná to s tou dnešní demokratickou katastrofou, tak fakt škoda slov. Rv

Samozřejmě brutální karma. R^

+15/−2
doporučit
8.1.2019 12:20

P18e92t65r 86B73r26o85d67s87k28ý 5546373715789

..... na lontu už to zase robime postaru,- sa nastartovali králici, huse, slépky, aj ty svině znova koupeme v trokách,- a samo že je zaděláno na novej průser !,- ....někeří zparchantělí sousedi si stěžujou, že sa z teho kohoutího kokrhání mužou pominout, tak ešivá vona nakonec nezasáhne samotná veliká Brusel R^!

+10/0
doporučit
8.1.2019 15:44

L19u39k96á71š 35B77u84r57g82e19t 4944915110342

Nikoli za socialismu, nýbrž už na přelomu tisíciletí jsem si jako student kupovával

v ostravském Tescu výborný hermelínový salát. Po řadě let jsem na koleje přijel a z piety ho koupil znovu. Nedalo se to žrát. Místo kusů hermelínu s majonézou a dobrého měkkého salámu tam byla páchnoucí beztvará bílá hmota proložená separátem. Nálepka se složením, kde stálo hermelín 1% (není to překlep!) mě ujistila o tom, že chyba není na mém příjimači, nýbrž v obsahu vysílání.

Čili proces úbytku kvality potravin lze pozorovat i ve fázích přechodu z ranějších do rozvinutějších forem kapitalismu...

Díky za recept na basturmu, ale připadá mi ten výrobek malinko slanější a já přiliš mnoho soli nemůžu :-)

+8/0
doporučit
8.1.2019 14:04
Foto

J18a61r88o70m11í69r 22P77e38t70ř62í35k 6774401479528

Ono to s kvalitou potravin za komunistů bylo problematické.

Například zabijačkové výrobky jako tlačenka a jitrnice byly plné kostí a štětin a pečivo z blanenské pekárny, která zásobovala celý okres bylo katastrofou.

Osobně si pamatuji, jak tehdy staré babky v mlékárně nadávaly, že takové rohlíky nebyly ani za Hitlera a kvalita pečiva v Blanenské pekárně se řešila až u prezidenta Novotného.

Naopak, vynikající byl za komunistů Tyrolský salám, který mají jen občas v řeznictví COOP a který nevede žádný současný obchodní řetězec.

+8/−1
doporučit
8.1.2019 15:23

I91v78a52n 71M49i35n57á92ř 7312294387591

Pane Větvičko, nechte si to jó ?! .. a - nedělejte nám chutě !!R^

+4/0
doporučit
8.1.2019 23:59

D19a55n 90R81o25z61s59í36v39a83l 3350112660414

Gratuluji za to vysoké hodnocení. Je vidět že obyčejná témata s kterými se setkáváme dnes a denně lidi zajímají daleko víc než plané politické tlachy. R^

+3/0
doporučit
9.1.2019 14:13

F11i36l19i98p 10V53r19a40c27o26v49s38k84ý 8810147941480

Ono dneska si může člověk vybrat, že jsou lidi howaďáci a vyberou špatně, nu co s tím.... recept je bezva... :-)

+3/0
doporučit
8.1.2019 15:56
Foto

Š81t41ě61p68á82n 78B79i20c25e80r21a 6239182538506

To tele se muselo před tou euthanazií přechlastat vodou, podle toho "kýble", co z těch pár kousků masa vyteklo.

+2/0
doporučit
8.1.2019 16:54

P15e18t34r 30S83k32á28c83e49l 6784389749

Bohužel i ty retro potraviny z padesátých let min. století nejsou to, co bývaly v první polovině min. století. Příklad - do uzenin se začala přidávat mouka. Proč asi? Nebo, způsob porážky zvířat jak se pomalu ale jistě změnil. Dříve (1. polovina min. století) to byl obřad, hovězímu se musely zakrýt oči, aby nevědělo co je čeká a rychle krev ven. Později - stres zvířat z jejich masa nezmizí a jde do lidí. V osmdesátých letech min. století tohle prokázali v Německu. U nás se to tehdy zatajilo, po roce 1989 nebyla taková informace žádoucí. A to jsme si říkali, jak po roce 1990 se naše vlády budou starat o zdravou výživu občanů. Protože platí: "Osudy národů závisí na způsobu jak jsou vyživovány" - L.N.Tolstoj. A k tomu když ještě přidáme stresy dvakrát ročně při pootáčení hodinami sem a tam (tzv. "letní čas" z EU)...ale tento nesmysl autor schvaluje, prozatím, než se nechá přesvědčit, třeba od svého lékaře....

+2/−1
doporučit
11.1.2019 1:18

A41n86t75o76n32i43n 45K52a69d14l71c28e56k 9382889831726

Nedavno jsem splasil origos recept podle csn jeste za komancu na vlasak, parizak a nejaky pochoutkovy salat. Sem tam udelam chlebicky a mate videt jak to Amici primo inhaluju. Holt jeste nejake ty prkotiny co nikdo jiny nema umime.

+1/0
doporučit
8.1.2019 19:17

S97t27a18n72d97a 32N76o57v82á21k 8269623566214

:-).....Já se obávám, že bych při svém věku té dlouhé úpravy a finále nedožil! Jinak karma, jak pravidelně pravím, nechci umřít blbej! R^R^R^

+1/0
doporučit
8.1.2019 13:08

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz