Diskuse

Cosik k prezidentske volbě...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J64i91ř46í 72L21i73b38e67r

17. 1. 2018 21:51

Sic karma, ale ten odhad výsledků voleb (kromě Zemana) moc trefný nebyl. Osobně si myslím, že republika potřebuje prezidenta, který ji bude navenek reprezentovat (a před zahraniční cestou se s ministrem zahraničí poradí ohledně vládní politiky), než "rádobyjánošíka", jehož průsery v zahraničí díky ústům nevymáchaným se pak musejí žehlit.

1 4
možnosti
Foto

No tak to vidiš. V prvnim kole jsem tipoval Zemana, se kterým půjde do druheho kola Topol nebo Drahoš. Pokud by to byl Topol, druhé kolo by vyhral. Drahoš neměl šanci Zemana porazit. Tak fčil budeme muset snest radobyjanošika ještě nějakou dobu...

0 0
možnosti
EC

Az pote -ZEMAN x DRAHOS - Kontrolni otazka 1985: Je rok 1985 a soudruzi rozhoduji koho poslat do NSR na placenou staz na 1 rok. Je 20 kandidatu a dalsich 100 se ani neprihlasi, protoze vi, ze nemaji sanci i kdyz by radi jeli. Z toho tak polovina soudruhu. Vybran je nejaky Drahos. Vysvetli mne nekdo jak mohl vyhrat?

3 2
možnosti
PK

Dobrý úlet. Ryze politický text, který "nenápadně", z rádoby neutrální pozice propaguje jednoho kandidáta a přesvědčuje se, že hlavní spor je v rovině "sprostý ale schopný vs. neschopný slušňák". (Mimochodem, nebyl ten čilý, osmašedesátiletý Masaryk ve funkci dost slušňák?) A přitom:

Ani slovo o tom, jak drtivý dopad na Ostravsko by mělo uznání Číny za tržní ekonomiku během roku 2016, za což Zeman loboval, zatímco oceláři z Třince i Ostravy jezdili proti témuž protestovat do Bruselu a europoslancům napříč politickým spektrem se ježily vlasy hrůzou.

Ani slovo o tom, jak veškeré interní informace a zprávy, ke kterým má Hrad přístup, jdou přes pracky neprověřeného stomilionového Mynáře a Nejedlého,

Ani slovo o šíleném šméčku v Kyrgyzstánu, kde kdosi pere 10+ miliard (!!) skrze hradní kancelář, resp. kancléře, který ze své pozice podporuje rádoby výstavbu hydroelektráren totálně nekompetentní firmou, vedenou "géniem", který do médií tvrdí, že si ty miliardy sám našetřil.

Ani slovo o tom, že to byl Zeman, kdo (na rozdíl od Klause) v objetí Barrosa podepsal dodatek k Lisabonské smlouvě o Eurovalu.

Namísto toho se tu bleděmudře pindá o tom, jací mladí jsou nebo nejsou a proč. Sebevědomé to je až na půdu. "Topolánek je jediný...", "Drahoš nemá šanci...". Jaký je to pocit, myslet si, jak vidím do lidí a být tak fatálně mimo?

3 2
možnosti
Foto

Jaký je to pocit, být tak fatálně mimo? :-PR^

1 0
možnosti
PS

Jedna reakce ex-post. Moc jsem nevěřil, ale tajně doufal (co se týká Topola). A jak je vidět, Fortuna i "předplacené" průzkumy veřejného mínění to umí tak nějak líp odhadnout, že ? Teď jen najít, "kde soudruzi udělali chybu".

Můj tip na první kolo je Zeman 38%, Topolánek 18%, Drahoš 16%. Ostatní získají jednotky procent. Ale na mé tipy nedejte, Fortuna sází úplně jinak.

Zdroj: https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=643056

0 0
možnosti
VS

Autorova snaha o nenápadnou obranu ing.Zemana je hezky vidět v odpovědi na poslední otázku - rychlý úkrok stranou a ani slovo o spolupráci Zemana s Babišem, kterého autor upřímně nenávidí a dost těžko by tudíž hledal pro tuto mesalianci nějakou omluvu.

2 1
možnosti
PP

Zeman je v podmínkách pověření premiéra sestavením vlády a získáním důvěry nezvykle mírný, přestože Babiš zřejmě byl agentem StB, zneužil dotaci na Čapí hnízdo a bez důvěry Sněmovny čistí státní správu ve prospěch ANO, tedy svůj.

To vše je špatně, nepolemizuju.

Jen připomínám, že Havel jmenoval premiérem agenta komunistické rozvědky Tošovského, který okradl směnou českého zlatého pokladu za německé dluhopisy český národ o mnoho desítek čapích hnízd. Pravda & láska sro. zásadně vyniká selektivní pamětí.

Dílčí klany, propojené s ČSSD okradly tuto zemi v uplynulých dvaceti letech o odhadem více, než půl bilionu korun v energetice, odpadovém hospodářství, poskytování služeb městům a krajům, hromadné městské i meziměstské dopravě všech druhů, krajských a městských rozpočtech, distribuci evropských dotací, ve zdravotnictví, školství, atd atd.

Kradly by dál, pokud by je Babiš neodstavil. Jsou jako chobotnice a jedno období mimo vládu je rozhodně nevykrví. Kromě Babiše není jiná politická síla, schopná tuto Cosu Nostru, zahrnující i část policie, soudců a různých kontrolních a dozorových orgánů zastavit.

Že to nebude zadarmo a Babiš vyplní vzniklé vakuum? Tuhle cenu bych riskoval, protože Babišovo impérium má veškerou moc i zásadní slabinu zároveň integrovánu v jednom - v osobě samotného Babiše. Hraje příliš vysokou hru a spíš dříve, než později stejně skončí, s ním padne i celé ANO, postavené jen na něm. Prohnilí proti prohnilým je boj, který mi nevadí.

5 1
možnosti
JB

Tyto volby nenacházím mezi kandidáty ani jednoho, který by mne oslovil. Bohužel -opět je to tedy volba nejmenšího zla, jelikož volit chci! Názorově je mi nejblíže Hynek (Euro, migrace, zbraně) ..a budu ho volit, i když vím, že šance na postup do druhého kola jednoduše není ;-( A v druhém kole se uvidí...

5 0
možnosti
PS

Se vším sice nesouhlasím, ale závěr bych podepsal. Političtí odpůrci Babiše opakují znovu stejnou chybu jako před volbami když neúměrně "přepalují" problém s Ptačím hnízdem. Většina lidí (a já k nim patřím též) je z toho už unavená a znechucená. Vídíme kolem sebe spoustu problémů které by měli politici řešit, aby se nám žilo lépe. A místo toho už tři měsíce od voleb řeší jen sami sebe, své sváry, boje a vzájemnou nevraživost. Za naše koncesionářské poplatky sledujeme ve veřejnoprávní televizi nekonečné sněmovní debaty o ničem v podání poslanců, které si štědře platíme.

9 2
možnosti
JK

Nojo, jenomže o tom, co by bylo třeba udělat, aby se tady žilo lépe, mají například voliči Okamury a voliči ODS, stran, které mají srovnatelný počet poslanců i voličů, naprosto neslučitelné představy. Jak to chcete zařídit, pane Szirotný?

1 0
možnosti
JK

Mladí nechtějí mít za prezidenta dědka? Aha, proto v minulých volbách mladí podpořili Schwarzenberga, který je o 7 let starší než Zeman. Mladí nepoznají propagandu, protože nezažili komunisty, kdežto ti starší ano? Podle mě naopak ti starší přímo těmi komunisty BYLI, v patnáctimiliónové zemi bylo jeden a půl miliónu komunistů, nemluvě o tom, že označit šíření názorů odlišných od těch vašich za pouhou propagandu jste se naučil právě u nich. Mladí nepoznali nesvobodu, ale propagandu poznají zatraceně dobře, z článku, kde přímo o nich píšete tak donebevolající nesmysly ta propaganda doslova teče.

7 5
možnosti