Diskuse

Země, kde islam ještě nema vybudovanou tradyci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tam je sakra krásně. už nějakou dobu přemýšlím, že to stojí za vidění

1 0
možnosti
Foto

ani hospody tam nemají tradici?:-)

1 0
možnosti
Foto

...ani ne, to su spiš take jadranske bary, kavarny, kde partyja sedi cele hodiny a pije kafe. S pivem sem tam byl skoro samotny. Hospody našeho typu tam nemaju.

0 0
možnosti

Spíš tam islám nějakou dobu tu tradici nemohl udržovat. Za Envera mu zvonil umíráček. Dneska opět roztahuje křídla.

Albánie nevystoupila z VS na protest, ale protože s Moskvou měla dlouhodobé spory (v konfliktu s Čínou stála na straně Pekingu). Jedním z důvodů bylo také to, že se Tiraně sovětský režim v 60. letech zdál příliš liberální.

3 0
možnosti

Jestli je tohle pravda, pak je to to, co mi v některých Větvových postřezích chybí. Občas mám pocit, že jsou to takové sice pravdivé skutečnosti, ale bez popsané podstaty vzniku.Čímž lehce může dojít k dezinformaci nebo mylnému názoru na věc. Přeneseně, ne vždycky když napíše A k tomu přidá i to B. A fčil mudruj, čtenáři.

1 0
možnosti

Fakt nevím, co je to za hloupé řeči o tom, že v Albánii nemá islám tradici, je tam už několik staletí a světe div se, fungují tak křesťani i muslimové bez problémů spolu, včetně smíšených manželství.

Asi tam holt nemají ani extrémisty ani vlastence, co by to zkazili.

0 0
možnosti

Moc pěkné, opravdu. Moje známá tam byla cca před třemi lety. Měli tam nějaké známé na naší ambasádě, takže je jeli navštívit. Ze Šibeniku je to prý 600 km. A v podstatě říkala to samé. Byli teda jen v Tiraně ale prý je to normální velkoměsto západního střihu. Ale náš názor je jen zkreslený a povýšený pohled. Tedy že všichni směrem na východ od Slovenska, na jih od Maďarska či v Africe žijí v chatrčích (s mírnou nadsázkou). Tak je prostě vidíme my, co nejsme dostateční dobrodruzi jako Větva a nejedeme se tam podívat. Ale ten zkreslený pohled není jen naše doména. Pamatuju si, když se před časem hrálo úvodní utkání NHL v Praze. Jeden z českých hráčů NHL (jméno už mi vypadlo) řekl v rozhovoru, že se ho jeho severoameričtí spoluhráči v letadle na cestě do Prahy úplně vážně ptali, jestli tu máme bankomaty.

1 0
možnosti
Foto

I34v52a12n 87M44a54r52e60k

5. 1. 2018 20:37

Paráda jako vždy a karma . R^

11 0
možnosti

Příště ze Severní Koreje, ať si od tebe trochu odpočinem.;-D

2 2
možnosti
Foto

Jak viš, že zhaňam letenky? ;-)R^

12 0
možnosti

Takže Albánie je víc katolická a Kosovo více muslimské. To je ten rozdíl, proč se ještě nespojili.

7 0
možnosti
Foto

Já byl v Albánii před 15 lety třikrát. Bylo to docela prima. Pouze nesnášejí víc, než malé pivo.

Tehdy tam měli v Tiraně dva prvotřídní hotely. Bydleli jsme střídavě v obou a množství velkých piv 3+ vyvolávalo u obsluhy nezřízený údiv.

6 1
možnosti
Foto

Dnes je Albanie velice zajimava země. Prvotřidni silnice, čisto, pořadek, siť hotelu od airbnb až po luksusni baraky, přijemni lidi. Pořad nerozumim tomu, proč je taky rozdil mezi Albanci v Albanii a Albanci v Kosovu...

16 1
možnosti