Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Povedlo se mírné pokárání prezidenta za přílišnou umírněnost proti migrantům. Jenže Polsko není Česko, to Vám jistě potvrdí i vaši přátelé za našimi severními hranicemi. Termín Ordo-caritatis, "řád boží lásky", pro nás ateisty "pořadí důležitosti z hlediska víry v boha" má v katolickém Polsku trochu jiný význam než u nás a pokud se nepodaří Český národ většinově obrátit na víru v boha, nebude mít tento termín stejný význam nikdy.

Pokud tedy nepředřazujeme víru v boha svému chování, pak je pořadí trochu jiné. Jistě záleží na situaci, ale potřeby člověka jsou prvotně biologické a pak následují sociální. Příroda a bůh mají prostě jiné priority, jako ateista jsem přesvědčen, že víru si člověk vytvořil z důvodu té druhé potřeby, tedy sociální. Dále tedy bude pro nás ateisty důležitější sex, jídlo, osobní bezpečí, před solidaritou k okolí, od přírody jsme prostě sobci. Občas jsme vystaveni situaci, kdy musíme zvolit, pak díky víře, morálce, osobnímu pohnutí a pod. může dojít k přehození priorit, pak se z nás stávají hrdinové, nebo srabi, nebo ti co z toho nějak vybruslili.

Je chybné ve jménu Ordo-caritatis spustit hon na čarodějnice, najednou totiž zjistíte, že ten imigrant, co s vámi denně chodí do práce "hoří na hranici" a nic s tím nenaděláte. Podpořme ty, kdo jsou ochotni naši morálku akceptovat a tvrdě se postavme vrahům, násilníkům, podvodníkům a těm co naše hodnoty chtějí jen zneužít. Plošná nenávist nikdy nic dobrého nepřinesla.

1 0
možnosti
JK

J23a59n 76K12á88r54n15í29k

2. 1. 2018 19:54

Větvička for president! A beze srandy. Svým selským rozumem strčíte do kapsy kompletní panoptikum našich P.T. presidentských kandidátů.

0 2
možnosti
PS

Ano, zdravý rozum nakonec zvítězí. Jak příznačně zvolil název Strany zdravého rozumu pan Hannig, již v roce 2002. Od té doby nabírá "zdravý rozum" na důležitosti. V dalších prezidentských volbách bych rád viděl druhé kolo takto: Pan Větvička versus Jiří Kolbaba. Ať se lidé rozhodnou, hlavně že tam bude člověk se zdravým rozumem.

0 1
možnosti
JL

Na Miloši Zemanovi obdivuju, že mluví spatra. Ale co řekl, si už nepamatuju, asi to nebyla zas taková pecka. Ani mě neurazil, to bych si pamatoval. Myslím, že Zeman se k téhle zemi docela hodí, asi tam ztvrdne nahoře až do smrti. To bude hezký pohřeb.

0 1
možnosti
VS

No, on si to dost často nepamatuje ani sám Zeman...

1 0
možnosti

Zmíněné Švédsko je nejbezpečnější zemí světa (a ČR 24.), hm. Nebo 18., když použijete jiný report stejné společnosti (ten který umisťuje ČR na 6. místo).

Zde máte linky na oba reporty:

http://visionofhumanity.org/app/uploads/2017/09/SDG16-Progress-Report-2017.pdf

http://visionofhumanity.org/app/uploads/2017/10/Positive-Peace-Report-2017.pdf

1 0
možnosti
VS

Tak tenhle projev mě rozplakal. Jsem mnohdy označována za vítačku, kavárnici.. Ale s tímhle se nemohu než ztotožnit.

4 1
možnosti
PS

Tak to jste první, kdož se svým zdravým rozumem dopracoval k pravdě. I když stále platí:

"Nikdy nemůžeme pravdu vyslovit, ale vždy jen mínit nejméně jednu ze dvou možností, která se pravdě podobá." > sv.Tomáš Akvinský.

2 0
možnosti
Foto

karma R^ čekal bych to spíš od veřejnoprávní ČT, ale Větvička nám musí stačit ;-)

7 1
možnosti

Existuje ještě jeden podobný projev a to maďarského premiéra Orbána,

a ten je dle mne ještě mnohem silnější:

https://www.youtube.com/embed/cQf9U4TQa4c

7 0
možnosti
MK

Problém je v tom,že "Kačynsky" není president....má to jednodušší,nemusí tolik vážit slova,ale nemyslím si,že Zeman to cítí jinak.

3 0
možnosti

Od kdy Zeman váží slova? Co ten si dovolí vypustit za žumpy ...

7 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS