Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TR

Pravda je, že pohled z druhé strany je důležitý a zvěrstva se páchaly na obou staranách. Ale opírat se o nározy Rajko Dolečka, totálního nacionalisty který zločince Mladiče bezmezně obdivuje jako národního hrdinu, je demagogie prvního kalibru. No, nakonec v posledních blozích autora jsem si na to už zvykl.

1 0
možnosti
MS

Jasně, hroby a mrtví v Srebrenici jsou propaganda.Rv A v Sarajevu Srbové stříleli jen do vzduchu.

Nic není černobílé, válka je svinstvo, kterého se dopouští všechny strany více nebo méně.

Čerpat moudra od Rajka Dolečka je směšné.

0 2
možnosti
JJ

J36a17n 61J69e42n39i40c

28. 11. 2017 9:46

Nespletl jste se? Kde je tu psáno, že Srbové stříleli v Sarajevu jen do vzduchu?

1 0
možnosti
JJ

J27a81n 79J81e70n13i13c

27. 11. 2017 19:35

Souhlasím s tím, že bychom se měli poučit. A v době války mi přijde pochopitelné, že když někdo vidí umírat kamarády nebo dokonce umučené civilisty, tak má potřebu vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nedokážu odhadnout, jak bych se v takové situaci zachoval.

Dokonce si myslím, že se to dělo a děje pořád. Jediný problém je v tom, kdo je na straně vítěze a kdo u poražených. Vítěz je pak obvykle sproštěn všech obvinění a poražený pyká i za to co neudělal. Čeho bych se asi bál v tomto ne zrovna rovném soudu je paměť lidí a křivda. Moc velká křivda se nezapomíná a je v lidech po generace. A tohle je jak časovaná bomba.

To co teď chci napsat je zcela nesrovnatelné se slovem velká křivda, ale když se u nás pozitivně diskriminuji některé skupiny obyvatel, tak to automaticky zapřičiňuje rozpory mezi privilegovanou skupinou a těmi ostatními. Takže pokud mocnosti v čele s USA vědomě kryjou nebo netrestají zločiny páchané muslimy a tvrdě trestají a ponižují Srby, tak tu velkou křivdu jen prohlubují a to je na Balkáně moc špatný precedens. A tohle se zcela jistě nedá překlenout nějakýma multilukti poučkama...

5 1
možnosti
Foto

Snažit se porozumět něčemu, co je od tebe vzdálené víc jak tisíc kilometrů, je nemožné. V té době jsem měl kamrádku z Bělehradu, poznali jsme se v Práglu, když tady byla jako studentka. Nebyl tehdá internet ani nějaké ty SMSky jako máme teď a když mi psala dopisy, že jim tam na hlavu házíme bomby, nechápal jsem vůbec nic z toho co psala. Nechápal to nikdo z mého okolí a vzhledem k tomu, co člověk slyšel z televize, tak to nechápal ani tehdejší prezident Vašek Havlů. Na světe jsou prostě věci, které nikdy nepochopíme. Slovy Johnyho Ramba, tohle není naše válka. Naše válka přijde, až si tu natolerujeme jiné kmeny, jak jsi psal v jiném svém blogu. A tomu už budou rozumnět všichni.

9 0
možnosti
PS

Srbům se jednou budeme muset omluvit za to bombardování. Jako běžní občané jsme neměli dost nezávislých informací a byli jsme krmeni jen mainstreamem. Srbsko bylo ztělesněním všeho zla v bývalé Jugošce. Přiznám se, že i já jsem tomu na chvíli podlehl. Ale dnes už to vidím (vidíme) jinýma očima. V kontextu problémů s islámem v celé západní Evropě je zřejmé, že Srbové stáli na té správné straně. A proti nim mulimská Bosna a Kosovo,

15 1
možnosti
VS

Zapomněl jste na muslimské Chorvatsko a muslimské Slovinsko. Ti se pustili do chudáků Srbů jako první...

4 0
možnosti
OF

Bylo to, jak píšeš. Vina je na obou stranách. Srbové neměli zajatce popravovat. Měli je internovat a soudit. A všechno medializovat, nebo se pokusit o medializaci.

A kdo se kdy zastal Srbů? Jen Řeci. Americká politika vůči Srbsku je zbabělá, nepochopitelná a nelidská. Karma:-(

4 0
možnosti

Ale ona je pochopitelná celkem dobře. Uzemnili nejsilnějšího hráče v oblasti s mocenskými ambicemi, respektive podporovali to. Z čistě pragmatického hlediska to i s přimhouřemím obou očí vyšlo, Kosovo je sice hrozný vřed, ale je celkem klid a Srbsko je dočasně neutralizované.

1 1
možnosti
LD

"Říká se, že válka v člověku odhalí to co je v něm dobré a co zlé. A já se ptám, kde je to dobré?...Kdo ví pane profesore.....?" Úryvek z filmu Lepa sela lepo gore, který panu Větvičkovi doporučuji, když už brouzdí tím Balkánem. Je to kultovní film a z hlavy ho už nevymažete, pokud ho správně pochopíte. Jo a nezapomeňte na Račak, to je taky jeden z největších podvodů v dějinách lidstva !!

2 0
možnosti
Foto

Dik. Ten neznam. Už ho stahuju. Bo už ten nazev je dobry - Hezky vesnice hezky hoři...

1 0
možnosti
KN

Kde je Máca?? Roman Máca?

Romane, byl bych rád, kdyby si přestal na chvíli skenovat fejsbůček s jeho různými minoritními úchylkaři, kteří Tobě a Tvým kumpánům ospravedlňují volání po cenzuře.

Zkus Tebou propalované peníze daňových poplatníků použít např. na ověření toho, zda p. Větvička má či nemá pravdu, tedy v čem ano příp. ne.

Romane, prosím Tě, byl bys tak hodný? Je mi jasné, že Tvůj útvar monitoruje mnohé činnosti na netu, tak věřím, že se k Tobě moje prosba dostane.

Udělej v tom tedy trochu jasno, nevím komu a co mám věřit. Děkuji.

15 0
možnosti
VM

Pink Tank evropské hodnoty o nějakou pravdu asi těžko bude mít zájem. Tam se pracuje podle zadání chlebodárců a to jsou soudruzi z Brusele. Teď je potřeba dehonestovat SPD a vše kolem. Ještě tak možná, že se pod Mácovým krutopřísným objektivem objeví sám Větva. Jak to zaonačit, soudruzi z pornografických hodnot dobře vědí.

4 0
možnosti
TH

Srbove se stali obětí globálních hrátek. Je to svinstvo a Srbům dlužím nejen omluvu za masakr, který byl, za naše souhlasu, spáchán.

Jenom si říkám, kdo ais bude další na řadě?

9 1
možnosti
JF

J76i85ř43í 23F77i26š65e11r

28. 11. 2017 19:37

Další na řadě bude celá Evropa, přípravné práce jsou v plném proudu.

0 0
možnosti
MF

Moc dobrý Laďo, díky blogu jsem v sobě našla odvahu konečně se kouknout na "Uloupené Kosovo" - bezmocný vztek a bolest, kruci a když se ty hrůzy děly, tak jsem normálně chodila s dětmi na koupaliště a na písek a neměla zdání, co se děje o pár set kiláků od nás. Chápu komentář jednoho čtenáře, že se styděl, že je z České republiky. Na Slovensku se prý už nějaký soudce ozval proti povoleným přeletům, kdy to začne u nás?

16 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS