Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Něco na tom je, ale 100 % pravda to není. V roce 1914 rozhodně válka takové nadšení u většiny Čechů nevyvolala. Češi jako zakládající člen mezinárodní hokejové federace před touto válkou neměli zájem reprezentovat Rakousko, Rakousko nechali reprezentovat německé Pražáky....  28. října 1939 se v Praze konala největší protinacistická demonstrace na Němci okupovaném území. Někteří lidé křičeli Hitler ven, Němci ven....V době vlády KSČ se zdaleka většina lidí neztotožnila se vším, co režim hlásal. Od základky, po VŠ moji spolužáci byli většinou apolitičtí, nebo vyloženě protirežimní. Nějakou výraznou podporu normalizace, Bilaka mezi spolužáky si nepamatuji, někteří pouze odmítali Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky jako rozhodující zdroj informací.  V roce 1977 jsem jako nečlen SSM přemýšlel, jak se vyhnout tomu, když budu muset hlasovat o odsouzení Charty 77. Třídní učitel, tuším že člen KSČ, před námi prohlásil, že dostal za úkol se vyjádřit k současné politické situaci. Protože si myslí, že nikdo z nás obsah dokumentu Charta 77 nezná, tak se prý třída vyjádří k instalaci jakýchsi amerických raket v západním Německu. Prý s tím naše třída nesouhlasí. Pak nás vyzval, kdo nesouhlasí s tímto nesouhlasným vyjádřením naší třídy. Nikdo nezvedl ruku, přestože na školních výletech jsme zpívali Kryla, programově jsme se vyhýbali 1. májům apod.

0 0
možnosti

J90a28n 62S62e13m29i95k

26. 8. 2014 17:00

pane autore, narazim na toto casto v ruznych blozich ruznych nekonvencnich autoru :

" roce 1942 ten samy dav, kery zaplnil cely Vaclavak, slibuje věrnost Velkoněmecke řiši, kera hrdinně na vychodě valcuje bolševizmus a lituje umrti velkeho kamarada dělnicke třidy, Rajnharda Hajdrycha."

Je to trochu vytrzene z kontextu: to "slavne shromazdeni" se konalo 14 dni po vyhlazeni Lidic a Lezaku, v dobe probihajici heydrichiady. A ucast byla organizovana na pracovistich, podobne jako prvomajove pruvody za komunistu....jenze ten znamy 'prvomajovy' normalizacni natlak byl v tech tydnech trochu duraznejsi: "schvalovani atentatu" bylo trestano smrti. Co by bylo udmitnuti ucasti na takovem shromazdeni ktere bylo vedle "prisahy vernosti risi" i tryznou za Heydricha.....      Ja by jsem v tech smutnych obrazcich ze shromazdeni na Vacl namesti ruzhodne nehledal to co Vy tam basnickym obrazem vidite.

Minimalne je to neslusne proti tem lidem podelanym strachy co se toho ucastnili.

Proste je treba videt veci trochu v nejakem kontextu (coz se Vam zjevne nedari i obecneji, ale to necham stranou)

5 0
možnosti

Pausalizace je vyborna vec, vylozene absurdni se stava az ve chvili kdy je pouzit argument, ktery ignoruje generace, vlady, deni ve svete, vlastne uplne vsechno ;-D Toz Vetvicka jede cim dal vic.

0 0
možnosti

V roce 1942 ten samy dav, kery zaplnil cely Vaclavak, slibuje věrnost Velkoněmecke řiši, kera hrdinně na vychodě valcuje bolševizmus a lituje umrti velkeho kamarada dělnicke třidy, Rajnharda Hajdrycha.

a tenhle canc máš odkud?Rv

0 1
možnosti

Z filmového týdeníku a z fotografií. Lze to snadno na internetu vyhledat. Ten dav tehdy nezaplnil jen Václavák, ale stejně hojně navštívené tryzny se konaly ve všech větších městech. A vše je to samozřejmě zdokumentováno.

0 2
možnosti

text v popisku pod fotkou autora v tomto kontextu vyznívá až poněkud absurdně :-/ ale já to chápu, JáJsemStrašněNaPohodu Větvička prostě musí to Rusko vychválit aspoň skrytě :-/

1 4
možnosti

Čo bolo, bolo, nepozerajme sa dozadu, bude lepšie (ANO, bude líp) http://www.anobudelip.cz/cs/

Vždyť měníme zemi k lepšímu! http://www.cssd.cz/

Správný kurz (kurzarbeit) nasadíme již od roku 2015 http://www.kdu.cz/domu

Autor málo navštěvuje stránky těch, kteří vědí jak na to, aby se mizerná historie už neopakovala. Snad někdo v budoucnu připomene, že jsem s Větvou přes souhlasné výkřiky alespoň malinko polemizoval.

Zapínám karmu.

1 1
možnosti
Foto

Karma a souhlas ... viníme Ukrajince Brežněva z ruských hříchů ... stádní princip bohužel funguje.

1 3
možnosti

To mám nejraději, když je někdo chytrý jak rádio Jerevan. Češi-legionáři prokázali, že umí bojovat. Stejně tak čeští letci v Anglii. A věřím tomu, že nebýt špinavé politiky, dokázala by čsl. armáda stejně srdnatě bojovat i proti Hitlerovi. Bez koordinovaného velení to ovšem šlo velmi těžko.

 

Ale ono se dnes více nosí dělat z Čechů poseroutky zbabělce. Přitom nejsme o nic lepší, ani horší, než jiné národy. :-/

1 1
možnosti
Foto

Pravda, někdy zkratky vedou i k cíli. Ne však vždy.

0 0
možnosti

M13i88l40a17n 91R43a24d83e78k

21. 8. 2014 23:04

a nekteri Cesi, spise cechackove maji ten zaludek oslavovat Putina.

4 5
možnosti

A někteří Obamu nebo Barossa.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS