Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M44a84r41c57e51l 38Č24í43ž 9758888809

Nekolikrat jsem se na FB Ostravaru pod reklamou na "nefiltr" ptal, co dela v pivu jablecna stava. Ostravar nikdy neodpovedel, holt jsou primi jako to pivo.

0/0
7.1.2014 10:57

V61á77c31l16a62v 28D40a91v74i39d 5565609794265

V podstatě je to stejný postup, jako Staropramen nefiltr.

Každopádně, pivo pouze z chmele, vody a ječného sladu vaří jen několik málo pivovarů - například Chotěboř, Žatec nebo Ferdinand. Další přidávají chmelové extrakty, cukr nebo glukózový sirup.

Přidávat do piva pšeničný slad bylo v Čechách vždy legální, narozdíl od sladu žitného. Existují i piva, kde pšeničný slad nahrazuje ten ječný zcela.

+1/0
3.1.2014 1:45
Foto

K90a67m42i55l47a 40B24r96a87n34n60a 4403576299576

Jedine, co ma cenu cist, jsou maly pismena. Jablecny extrakt meli zakamuflovat do nejakyho ecka a meli by vystarano ;-D

+1/0
2.1.2014 20:17

J82a91n 67J43o77š68t 9789367881292

Pane Větvičko, jen technická ... nikdy neexistovalo nic jako "české země" vždy tu byly (tedy do komunistického puče v 1948) jen a pouze "země koruny české" ! Drobná slovní změna, ale rozdíl ve významu nebetyčný !!!

0/−1
2.1.2014 20:15
Foto

L76a62d73i22s30l48a75v 28V97ě82t10v67i56č79k46a 4633216324595

Ano. Moja nepozornost, sorry. To je tak, když blog píšu těsně před zavirackou a spěcham.

0/0
2.1.2014 21:36
Foto

J93a53r50o59m62í64r 66Š19i83š22a 3970623291577

tak a co teď? budu pít Poličku:-)

+1/0
2.1.2014 20:15

P21a47v44e24l 21K40r91e80j11č59í44ř 2292251453876

Polička není vůbec špatná :-)

+1/0
2.1.2014 21:38
Foto

J95a23r57o55m75í94r 75Š35i13š20a 3570623381917

souhlasím:-)

0/0
3.1.2014 7:11

V15á98c29l80a19v 45D41a11v49i10d 5915679224515

Polička patří k těm lepším pivovarům, ale přidávají do piva cukr a to taky není ideální. 11° a výš je to poctivé pivo, 10° moc dobrou nemají, to je lepší Poutník (Pelhřimov), Černá Hora nebo Chotěboř, například.

0/0
3.1.2014 1:47
Foto

J90a24r43o48m31í31r 87Š98i50š17a 3520623451217

Plička hlavně má dvanáctku která je skutečně dvanáckou s EPM 12,4

0/0
3.1.2014 11:05

P41a14v63e77l 62K88r94e59j24č48í16ř 2102551933736

Nemáš pravdu. Pivaře nemůže Staropramen nijak oblbnout, protože si blivajz (a to jsem prosím mírný) jako je Staropramen, Ostravar, Radegast, Starobrno, Krušovice, Gambrinus atd. atd. nikdy nekoupí. Vždyť v Ostravě máte slušný pivovar - Qásek v klubu Hobit. A kousek od Ostravy na Ostravici dokonce super minipivovar. Tak proč lemtáš takový sr... ?

+3/0
2.1.2014 19:43
Foto

L56a62d17i81s33l44a87v 76V19ě40t17v14i16č58k22a 4373556984305

Hobit, Garazmistr, Slezan, Zobak, Zámecký, Beskydsky, Hlučínsky, Hukvaldy, Rohan, Fojt...to všecko mám v dosahu. Ale kdo by nekupil první nefiltrovane pivo z Ostravara na okoštovani? Už tu chybu nezrobim ;)

+2/0
2.1.2014 21:40

P68a45v45e24l 15K33r56e40j10č93í42ř 2312741923346

No vidíš. Ale Hukvaldy mi zrovna nijak extra dobrý nepřišly, mají nějakou pachuť - na druhou stranu ji mají zcela konzistentní napříč celým spektrem, tak je to asi záměr.

Já jsem se taky jednou nechal napálit - koupil jsem "Krušovice jako tenkrát", dokonce jsem o tom napsal blog. Od té doby moje experimentování se "zavedenými" značkami skončilo :-)

0/0
2.1.2014 21:47

P92a53v44e79l 22K75r53e36j54č46í55ř 2842881113126

Jo a novinku Nefiltrovaný Staropramen jsem ochutnal, protože ji u nás rozdávali v rámci nějaké kampaně zdarma do kelímku. Ale nějak jsem nepochopil, co si od té kampaně slibovali, protože kdo to nikdy nepil, mohl by si to aspoň jednou koupit. Takhle se o to připravili :-)

+1/0
2.1.2014 21:50
Foto

P20e59t10r 35Z34á38v21l48a12d58s76k14ý 5861813750191

Kdyby šlo jenom o Ostravar...

+2/0
2.1.2014 17:18

D41a20v80i64d 67M92a75t86ě53j25ů 2185892767588

Ladiku, na tvuj pripad se ten zakon o cistote piva nevztahuje, bo Ostravar neni pivo ;-)

+4/−4
2.1.2014 13:20
Foto

L48a66d39i97s83l81a30v 49V67ě95t81v14i41č31k45a 4713656544775

Obavam se, že ses pravě kvalifikoval na živeho aktera jedne z anekdot: Přijede Pražak na svinovske nadraži a pta se mistniho: "Dobrej déén, jak se vocáď dostanu do centra Vostravýý?" Mistni si ho prohlidne a odvěti: "Tak ty se pyčo do centra živy nikdy nedostaneš!"

+8/0
2.1.2014 13:35
Foto

Z36d23e73n18ě45k 43M27a83t22u80š19k29a 7308706525196

???

+2/−1
2.1.2014 14:33

J19i73ř88í 97H93o87l91e52č83e82k 8620609537513

OSTRAVAR-NEFILTR, pivo, které si člověk koupí pouze jedou za život !

+4/0
2.1.2014 13:16

P81a58v63e22l 50K45u74c57h92t63a 4666971177674

Od letošního roku Vám tam přidají křen, aby bylo pivo jako .... Jsou sortimenty, kde asi nějaké inovace či růst produktivity nemusí být to pravé ořechové, i když by to stálo víc. Ale řada těch německých Reinheit piv je také nic moc, ale vždy mě šokovala nízká cena lahváčů v těch jejich speciálkách vedle marketů.

+1/0
2.1.2014 12:47

V58á76c60l43a87v 21D35a96v75i56d 5835479314315

Tak zrovna Ostravar vařil poslední dobou snad jen světlou 10° a 12°, prostor pro inovaci by tam byl.

Já osobně jsem se toho piva dříve zastával, ale posledních pět let je to vážně děs. Souvisí to s politikou majitelů, udělat z něj levnou značku, jako je Braník.Rv

0/0
3.1.2014 1:52

M34a62r80t65i39n 70H98o59r65ň18á30k 7171441612

Lepší časy asi nepříjdou.

+1/0
2.1.2014 11:45
Foto

L80i35b40o95r 80Č34e93r17m31á29k 2712419266844

A já jsem si dosud myslel, že se tam používaj slupky z amarounů:

"A pivo?" "Pivo se zrušilo". "Jak zrušilo?"

"Ano, v roce 2324 všelidovým hlasováním. "

"No ne!" "No jo."

"Ale jsou lidi, který si ho dělaj dál, po domácku. Heleďte, to se vezmou šlupky z amarounů a nechaj se kvasit při teplotě 120 stupňů..."

"Karas!" "Já jenom že jsem něco takovýho slyšel..!

+8/0
2.1.2014 11:18

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz