Pátek 7. října 2022, svátek má Justýna
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 7. října 2022 Justýna

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jirka3m

Větvo

čemu ste slopali Utenos, když nam Litvaci pravili, že Švyturys je "samoje lučšoje v mirje"... a tež jsme měli chašlamu - to byl požer, akorat to je chalka z Armenije

0/0
12.7.2011 9:27

ruraren

Mistře Větvo,

ani jsem skrz sliny nedopsala první příspěvek. To jelitko pro chude se na Jablunkovsku robi z pachařiny /což jest močový měchýř/ ale z čisté pachařiny, do teho se dává hlavně bramborové těsto a taky všechny ty dobroty a pak se to peče na plechu v troubě a je to moc fajné a jmenuje se to bachora. Uf, číst ten blog večer je kruté utrpení. Hodně zdaru. Vaše věrná čtenářka Trubka

0/0
27.6.2011 18:54

ruraren

Mistře Větvo,

0/0
27.6.2011 18:49

forEd38

interesting

zajimave cestovani... R^

0/0
27.6.2011 18:27

marčaa

žeru

tyhle články , fotky a komentáře. Akorát nevim co je kobzolové těstíčko...

0/0
26.6.2011 17:37

koumess

Re: žeru

kobzolove = bramborové

0/0
10.7.2011 14:52

jirka3m

Re: žeru

u nas na kopcach se to tež robi - bachora...

0/0
12.7.2011 9:28

lost

supeer

:-)

0/0
26.6.2011 16:22

ursula

Fajne

fotky,fajny članek.(až na tu lišku)R^;-O

0/0
26.6.2011 12:40

Aretta

Lidi, já bych jed...

:-)R^

0/0
24.6.2011 16:31

Tajemný muž

párek pro chudé - Bachor

Tak ten párek pro chudé, ten se dělá i u nás (proslulý je na Třinecku). Říká se tomu Bachor. Nejčastěji se to dělá, když se zabíjí ovce. Dává se do toho (kromě vyjmenovaných ingrediencí) taky skopové maso a peče se to ve střívku (zabité ovce či berana).

0/0
24.6.2011 15:07

ruraren

Re: párek pro chudé - Bachor

Tak jsem nepočetla diskusi a skoro tosamé jsem strčila o pár řádků výš. Ja, bachora, ty jsou moooc fajné. Mějte se, spoluobčane tohoto území.

0/0
27.6.2011 18:57

Tajemný muž

Re: párek pro chudé - Bachor

;-)R^

0/0
28.6.2011 13:47

Šestá z pěti

Fajne :-)

R^;-D

0/0
23.6.2011 9:42

dolch

A co kvas?

Jestli pak jsi měl v Litvě kvas? Docela zajímavý pití, taková limonáda s alkoholem.

0/0
23.6.2011 8:49

Větva

...

...tuž to je take pitičko pro děcka. Vodka byla lepši :-)

0/0
23.6.2011 8:57

dolch

Re: ...

No jo, vy v tý Ostravě jste zocelený. To my změkčilí středočeši vezmem za vděk i Kalnapilisem a kvasem :-)

0/0
23.6.2011 9:19

ezra

ovšem zepelín je ten "špekový knedlík"

posrovnej tvar a název) tedy bramborové těsto, uvnitř mleté maso, uvařené ve vodě a polité osmaženou cibulkou, na východě Polska se tomu říká kartacz, chutná skvěle!!!

0/0
23.6.2011 8:34

Větva

...

...ja už se v tym nevyznam. Cosik byl zepelin, cosik byl kartač. Ale už nevim, co. Ale bylo to fajne ;-)

0/0
23.6.2011 8:46

Lovila veverky v korunách stromů

o5 nezklamal

Parádní článek, kvůli lišce, jsem si ale poprskala monitor (smíchy). NeodstraňovatR^

0/0
23.6.2011 7:21

Větva

Re: o5 nezklamal

R^;-)

0/0
23.6.2011 8:47

EddieCz

Autor je nejen levoun,

ale navic opilec a gurmansky barbar, tyhle rusky slichty bych nedal ani praseti.

0/0
23.6.2011 2:46

dolch

Re: Autor je nejen levoun,

Správně. A proto radši nikam nejezděte a jezte jenom výhradně české šlichty. Ty jsou vhodné i pro prase ;-D

0/0
23.6.2011 8:40

EddieCz

Re: Autor je nejen levoun,

Pozde, uz jsem v Americe a zeru ty mexicky ;-D

0/0
23.6.2011 9:52

Graetar

Re: Autor je nejen levoun,

Ó Nejvyšší Nadčlověče! ;-D

0/0
23.6.2011 10:29

janduben

Re: Autor je nejen levoun,

belorusko, polsko, litva....

0/0
23.6.2011 8:44

EddieCz

Re: Autor je nejen levoun,

mam napsat slovansky ? ;-)

0/0
23.6.2011 9:53

Merit

Ta liska

Ladinku....prosim, prosim...tu mrtvou listicku neee....

0/0
23.6.2011 2:42

Větva

...

...žive lištičky nežeru! Jsem humanysta.

0/0
23.6.2011 8:48

agresivní sadista Soulburner

...

Litva je báječná R^

0/0
22.6.2011 19:54

doktor_bota

Karma

Ty kyselé rybičky vyzkouším.R^

0/0
22.6.2011 19:13

dolch

Zepelíni

máš to tam na fotce dvakrát a vůbec se nezmiňuješ, že se to v Litvě jmenuje Zepelín. Co až tam nějaký chudák podle tvého návodu pojede, a nebude vědět, co si má objednat?

0/0
22.6.2011 18:19

beda venerabilis

Re: Zepelíni

Ještě za časů sovětské Litvy nám ve vilenské sovětské vývařovně podali jakési nevalné škubánky. Litevští přátelé nás ubezpečili, že tohle je paskvil na téma litevské národní pochoutky. Musím si tu Litvu někdy zopakovat.

0/0
23.6.2011 10:25

Lumpíí po banánu 2

větvo

cely deň nežeru, bo je jak v sauně.... no a teď vylagruju ledničku ;-€ Take fotky si strč do albuma! bo jak take dobroty vidim, tak musim dlabať!

0/0
22.6.2011 17:50

werwolf

Diagnoza

Čtouc tvá moudra,jsem  přesvědčen že se vývoj v ostravě jaksi zastavil a chalani se vrací kamsi  zpět.Myslím,žes to dopracoval kamsi  k vepříkovi.

0/0
22.6.2011 17:29

Větva

...

...dik za dyjagnozu. Poplatek 30Kč platit nemusim?

0/0
23.6.2011 8:49

Aretta

Re: Diagnoza

Pokud chcete psát "správně" a "přikladně", bacha na přechodníky a velká písmena. Zacházení s mezerami a čárkami (hovoříme o gramatice) necháme na přístě, abyste toho neměl moc.

0/0
24.6.2011 16:36

baggerfuhrer

jj

Dlim v polsku a musim priznat, ze Pilsner Urquell se tu vyrabi, je treba sledovat pozorne celni stranu, "Brewered in Pilsen" ma Plzen, "Born in Pilsen" ma to polsky. Ja tady srkam Tyskie, to je prijatelnee, polsky piva obecne jsou o neco silnejsi nez z CR,  cca o 20-25%. Plnost chuti kulha, je nahrazena volty. Klobasky jsou tu vynikajici v obrovskem vyberu a cenach hluboko pod normou v CR. Spatne tu neni. :-)

0/0
22.6.2011 16:48

spider999

Re: jj

Jo jo, Tyskie znám , vskutku pitelné. Občas ho koupím i domů do Čech, nad těmi flaškami 0,66l si chlapi můžou ukroutit palice :-) O kobáskách jsi neměl mluvit, hade, dostal jsem chuť na podwawelskou....

0/0
23.6.2011 7:38

vladimir.t.gottwald

Tož mahlzeit! ;o)

0/0
22.6.2011 15:20

marek.voksay,blogidnes

Bravo ............

R^;-)

0/0
22.6.2011 13:58

Jindri

jezis co mi to delate?

takovy fajn fotky, sliny se mi sihaj jak psovi a Vy to rozrazite tou fotkou mrtvy lisky, ale i tak karma.

0/0
22.6.2011 13:32

radio_svobodna_evropa

Re: jezis co mi to delate?

ta vyhrezla liska fakt hnus, mel bys to autore dat pryc

0/0
22.6.2011 18:05

GU.HU

Re: jezis co mi to delate?

taky myslím, že je to tam krajně nevhodné...

0/0
22.6.2011 19:39

cara al sol

Re: jezis co mi to delate?

Ona taková liška na smetaně nemusí být až tak zlá, pokud se nechá dostatečně odležet.

0/0
23.6.2011 8:33

Smrť

Žeru právě kedlubnu,

zírám na ty obrázky a sbíhají se mi sliny... a ne na tu kedlubnu :-/

0/0
22.6.2011 13:05

í-mejlka

Pozdrav

Čtu Vás ráda a tohle se mi taky moc líbí (to víte, tatínek kuchař vyučený před válkou v Praze, maminka kuchařka z povolání, k čemu to asi vedlo u nás dětí - vaříme všichni a s láskou), čtu Vás často s pobavením a nadšením, ale dnes mám prosbu. Prosím Vás, odstraňte tu fotografii lišky určené ke "sběru" - je to tak malé od Vás. Děkuji Vám za pochopení.

0/0
22.6.2011 11:55

JayVandermark

Pivní kultura v Polsku

Jsou tu chutná piva i patoky. Z dostupnějších točených piv mohu doporučit Tyskie, Lech. Z méně dostupných nebo dostupných v méně regionech Specjal, Łomża. ještě se dá Okocim. Vůbec nedoporučuji Żywiec, Warka, Królewskie také nic moc. Z lahváčů doporučuji Perła Export, Kormoran (obsahuje Žatecký chmel), Lech Pils. Ostatní piva označená jako Pils nemají s touto typickou chutí mnoho společného. Pivo se tu čepuje většinou bez pěny, na druhou stranu dávají často nadmíráky, ikdyž se tu říká, že pivo bývá často říznuté vodou. Pokud pivo pění, barmani odebírají pěnu lžící. Zejména ženy často pijí pivo z sokem malinowym, případně imbirowym. Dělám si z nich srandu, že chlastaj pivo z marmeládou.

0/0
22.6.2011 11:39

semelik

Kurňa, Větvo, zas Ti tudy chybi varovani: "Neotvirať před

obědem". Ale jinak fajne, dik.

0/0
22.6.2011 11:21

Camino.

Re: Kurňa, Větvo, zas Ti tudy chybi varovani: "Neotvirať před

Vetvo, nepovidej, ze ta Bystrouska byla na taliri??? Nemeli tam zadnou :zivou vodu"?;-(

0/0
22.6.2011 16:50

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz