Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Černy hermelin a nabidka, kera se neodmita

24. 04. 2018 11:33:55
"Ladik, jedu do třech ukrajinskych pivovaru, kde robi češti sladci, nechceš jet se mnou? Ukažou ti, jak se robi černy hermelin," volal kamoš. Jak vidite z popisu teto hruzostrašne sceny, su prostě nabidky, kere nemožete odmitnut.

Pivovary v Rovnu, Žitomiru a na Volyni su mista, kde světu davame to, co umime nejlip. Pivo a jidlo. Pivo je robene podle českych receptu, obvykle z našeho sladu i chmelu. Jidlo je podle našich receptu, ale z mistnich zdroju, bo su nezničene chemikalijama, keryma u nas sypu na pole a davaju žrat bravkum, kravam, kuram a všemu, co pak zase žereme my.

Nemyslete si, že mistni su tak ekologičti a vyspěli. Oni tam ty chemikalie nedavaju proto, bo na to nemaju prachy...

Tuž až nebudete mět co robit a zastavite se tam, nezapomeňte našim sladkum přinest flašku rumu. Za prve to je v tamtěch krajach vzacnost, za druhe nas fakt dobře reprezentuju.

A tak to ma byt.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Žitomir

Leoš protahnul svuj spoj na Mukačevo až do Rachova. Znamena to, že se jednym spojem dostanete v letě až na Solotvinske jezera! Fajne, ni?
Život je přiliš kratky, aby člověk pil levna piva.
No ja, ale co když nejdražší pivo stoji 19 hřiven (14,-Kč/krygel). Přece to neodmitnete.
Vysledek prace pod českym dozorem. I tady je IPA popularni jak cyp.
Pivovary Kant, Schulz...
...a Volyně.
Znalci piva vědi, že?
Aji Ukrajinci umi robit dobre pivo, Ale neumi udržet technologicku kazeň. A od teho tam maju Čecha.
Přišel čas na jidlo.
...šest hodin grilovany beranek...
Syrove tyčinky namotane pršutem. Co ty lidi nevymysli...
...kobzol je kobzol. S česnekem a koprem.
Kultura řizku už tady diky nam začina zapušťat tradycu.
...kachny...
Moje nejoblibenějši žradlo. Kobzolovy placek s podušenyma pravakama a všecko zalete smetanovu mačku...
Kura plněna jakymsik syrem a mačku.
Ukrajinska soljanka je jedna z nejlepšich polivek po opici aji před tažkou robotou v dole.
Řiza mísků
No a jak je to s tym černym hermelinem?
V mistni syrarně robi jako hlavni technolog Čech. A Češi, jak znamo, su hravi. A tak začal pro sebe a pro zname robit černy hermelin.
Recept neprozradim, stavte se tam sami. Vypada sice jak asfalt, ale je vynikajici!!!

Autor: Ladislav Větvička | úterý 24.4.2018 11:33 | karma článku: 47.79 | přečteno: 17309x


Další články blogera

Ladislav Větvička

Masomaso!!!

Tuž fčil vam kura povim, jak cely ten fičak vlastně opravdově začal. To zme tak raz na jaře devadesateho seděli v hospodě, kera se jmenovala Věchytek. Ten znate, ni? To bylo v centru na Černe luce.

23.5.2018 v 11:11 | Karma článku: 44.36 | Přečteno: 5471 | Diskuse

Ladislav Větvička

Listopad 89´- friťakovy a mikrovlnkovy převrat

Nenasycenost českeho obyvatelstva konzumnim zbožim byla přišerna. Bolševik podcenil dušu českeho maloměšťaka. Malokdo tušil, k čemu bude friťak a mikrovlnku použivat.

21.5.2018 v 11:11 | Karma článku: 44.15 | Přečteno: 6945 | Diskuse

Ladislav Větvička

Burgrfestyval - amerycka kultůra v Česku

Za mojich mladych roku bylo uměnim všech hospodyň zrobit fajne maso. Odřezky z telete, bravka, psa nebo kruty se pak mlely dokupy, přidalo se vajco a upeklo se to jako sekana. Sekanu uměl zrobit kdejaky hňup.

17.5.2018 v 11:33 | Karma článku: 46.77 | Přečteno: 12878 | Diskuse

Ladislav Větvička

Poprve ve svobodnem světě

Když zme dojeli vlakem zpatky do Ostravy, byl wroclavsky zažitek ze svobodneho světa pryč. Šediva mlha ležela na Československu, kere nechtělo pochopit, že to može byt aji jinak.

16.5.2018 v 11:11 | Karma článku: 43.37 | Přečteno: 5010 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Pavel Liprt

Benátky potřetí

Každý den strávený ve městě má co nabídnout ze svých zásob kouzel. Benátkám to prostě sluší a ještě dlouho budou uloženy v mém srdci i duši.

23.5.2018 v 18:12 | Karma článku: 5.69 | Přečteno: 94 | Diskuse

Michal Tříska

Město Tábor a okolí - 1/3

Navštivte druhý největší gotický sál v zemi a nebo zdolejte 200 schodů až k vrcholu kostelní věže. Zdejší historické centrum města a jeho okolí, vám bezpochyby nabídne spoustu zážitků.

22.5.2018 v 20:00 | Karma článku: 14.25 | Přečteno: 342 | Diskuse

Pavel Liprt

Benátky podruhé

Každý den strávený ve městě má co nabídnout ze svých zásob kouzel. Benátkám to prostě sluší a ještě dlouho budou uloženy v mém srdci i duši.

22.5.2018 v 18:28 | Karma článku: 12.13 | Přečteno: 220 | Diskuse

Tereza Létalová

Sněhová bouře na pátek třínáctého, náhoda? Výšlap na Huayna Potosi (6088 m n.m.) v Bolívii

Půlnoc, dáme si snídani - čaj z koky a sušenky. Oblečeme se do všech vrstev co máme a vyrážíme, nahoře nám slibují až -15°C. Zanedlouho začne sněžit a brzy se ke sněhu přidá vítr. My ovšem optimisticky pokračujeme vstříc vrcholu..

22.5.2018 v 17:54 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 64 | Diskuse

Denis Herák

Cyklo-túra na Hornú Nitru 1 etapa

PRVÁ ETAPA: Štart: Ilava .. Cieľ: Opatovce nad Nitrou ... Celková dĺžka 75.45km ... Celkové Prevýšenie a Klesanie 1800m. Celkový hrubý čas 06:00hod.

22.5.2018 v 13:02 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 112 | Diskuse
VIP
Počet článků 843 Celková karma 45.98 Průměrná čtenost 10666

Mail: ladik.vetva@gmail.com

Lašsky cyp. Blogař, cestař, fotograf, spisovatel. Chvilu na Moravě, chvilu na Slezske, chvilu na Cejloně nebo v Karabachu, prostě tam, kaj je mi fajně...

Motto: Nevěřte politykum, nevěřte dochtorum, nevěřte novinařum, nevěřte blogařum a hlavně nevěřte mně. Věřte sobě. Mate vlastni hlavu... 





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.