Černy hermelin a nabidka, kera se neodmita

24. 04. 2018 11:33:55
"Ladik, jedu do třech ukrajinskych pivovaru, kde robi češti sladci, nechceš jet se mnou? Ukažou ti, jak se robi černy hermelin," volal kamoš. Jak vidite z popisu teto hruzostrašne sceny, su prostě nabidky, kere nemožete odmitnut.

Pivovary v Rovnu, Žitomiru a na Volyni su mista, kde světu davame to, co umime nejlip. Pivo a jidlo. Pivo je robene podle českych receptu, obvykle z našeho sladu i chmelu. Jidlo je podle našich receptu, ale z mistnich zdroju, bo su nezničene chemikalijama, keryma u nas sypu na pole a davaju žrat bravkum, kravam, kuram a všemu, co pak zase žereme my.

Nemyslete si, že mistni su tak ekologičti a vyspěli. Oni tam ty chemikalie nedavaju proto, bo na to nemaju prachy...

Tuž až nebudete mět co robit a zastavite se tam, nezapomeňte našim sladkum přinest flašku rumu. Za prve to je v tamtěch krajach vzacnost, za druhe nas fakt dobře reprezentuju.

A tak to ma byt.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Žitomir

Leoš protahnul svuj spoj na Mukačevo až do Rachova. Znamena to, že se jednym spojem dostanete v letě až na Solotvinske jezera! Fajne, ni?
Život je přiliš kratky, aby člověk pil levna piva.
No ja, ale co když nejdražší pivo stoji 19 hřiven (14,-Kč/krygel). Přece to neodmitnete.
Vysledek prace pod českym dozorem. I tady je IPA popularni jak cyp.
Pivovary Kant, Schulz...
...a Volyně.
Znalci piva vědi, že?
Aji Ukrajinci umi robit dobre pivo, Ale neumi udržet technologicku kazeň. A od teho tam maju Čecha.
Přišel čas na jidlo.
...šest hodin grilovany beranek...
Syrove tyčinky namotane pršutem. Co ty lidi nevymysli...
...kobzol je kobzol. S česnekem a koprem.
Kultura řizku už tady diky nam začina zapušťat tradycu.
...kachny...
Moje nejoblibenějši žradlo. Kobzolovy placek s podušenyma pravakama a všecko zalete smetanovu mačku...
Kura plněna jakymsik syrem a mačku.
Ukrajinska soljanka je jedna z nejlepšich polivek po opici aji před tažkou robotou v dole.
Řiza mísků
No a jak je to s tym černym hermelinem?
V mistni syrarně robi jako hlavni technolog Čech. A Češi, jak znamo, su hravi. A tak začal pro sebe a pro zname robit černy hermelin.
Recept neprozradim, stavte se tam sami. Vypada sice jak asfalt, ale je vynikajici!!!

Autor: Ladislav Větvička | úterý 24.4.2018 11:33 | karma článku: 47.82 | přečteno: 17738x


Další články blogera

Ladislav Větvička

Proč nas mobilni operatoři furt odiraju?

Všeci kradnú. Tak proč ne operatoři? Ale i tak se vždycky najdu hlupi, keři budu obhajovat, že v Česku platime za datove služby nekřesťanske penize.

19.9.2018 v 11:11 | Karma článku: 48.10 | Přečteno: 13626 | Diskuse

Ladislav Větvička

Syrske děcka patři do Syrie, ne k tetce do Kroměřiža

To by mě zajimalo, kde ti pambičkaři chodi na take hodne tety. Všeci si dobře pamatujeme, jak jedna taka nas libeznym hlaskem přesvědčovala, že Libanonska smlouva je cosik fajneho a my zme uplně hlupi.

18.9.2018 v 11:11 | Karma článku: 48.95 | Přečteno: 19320 | Diskuse

Ladislav Větvička

Už je to 17 roku, co dvě letadla narazila do dvou baraku a tři z nich spadly

Byl to silny zažitek, bo každy, kdo tu udalost tenkrat zažil, si do dneška pamatuje, kde ten den byl, co robil a jaky blby pocit měl, když se dival na ty padajici baraky.

12.9.2018 v 11:11 | Karma článku: 48.86 | Přečteno: 25616 | Diskuse

Ladislav Větvička

Od te doby, co musi hrat fotbalisti v hnusnych dresach, neuhrali nic

Včera mě to zase pleštilo do očisek. Doma televizu nemam, a tak když sem v Lidovce na vršku Leninky zahlidnul zapas Rusko - Česko 5:1, bylo mi divne, že se nehraje třeti třetina. Až pak mi kdosik řeknul, že to neni hokej.

11.9.2018 v 11:11 | Karma článku: 47.66 | Přečteno: 13728 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Tomáš Flaška

České dráhy - hrdý národní dopravce

Vyrazili jsme s koly do Bratislavy. A zvolili jsme České dráhy. Ajaj. To jsem neměl dělat. Dnes je to k smíchu, ale v tom momentě?

17.10.2018 v 11:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Klára Tůmová

Do reality civilizace

Lesy, pole, louky, s minimem zásahů lidstva, lidí jako takových a vlastně veškerých živých tvorů se zase na nějakou dobu stávají minulostí. Doma už někdo netrpělivě čeká.

16.10.2018 v 14:46 | Karma článku: 8.42 | Přečteno: 186 | Diskuse

Vojtěch Wertich

Aviou Amerikou 2017 - Blížíme se do cíle

Spolu s Jackem a Avokádem navštívíme zvláštní hřbitov v Tulcanu, přejdeme hranice do Kolumbie, vyřešíme několik zásadních poruch a zakotvíme s Amálkou v jejím kolumbjském útočišti.

16.10.2018 v 14:00 | Karma článku: 9.45 | Přečteno: 187 | Diskuse

Otakar Vagner

Malta 1. : Mosta - zázrak nebo plzenští šikulové?

Je tomu už měsíc, kdy jsem v rámci dovolené navštívil ostrov Malta. Kromě různých peripetií s dopravou z letiště a s ubytováním to dopadlo celkem dobře.

16.10.2018 v 9:00 | Karma článku: 15.61 | Přečteno: 523 | Diskuse

Libor O. Novotný

Dobré prase všechno spase XLI

Pátou desítku seriálu načneme v středoamerické Guatemale. Ochutnáme garifunskou polévku z mořských plodů, několik snídaní ve stylu Huevos rancheros, Quesadillu, banánový chléb, Churrasco a vše zapijeme pivním koktejlem Micheladou.

15.10.2018 v 15:00 | Karma článku: 14.87 | Přečteno: 547 | Diskuse
VIP
Počet článků 863 Celková karma 47.91 Průměrná čtenost 10807

Mail: ladik.vetva@gmail.com

Lašsky cyp. Blogař, cestař, fotograf, spisovatel. Chvilu na Moravě, chvilu na Slezske, chvilu na Cejloně nebo v Karabachu, prostě tam, kaj je mi fajně...

Motto: Nevěřte politykum, nevěřte dochtorum, nevěřte novinařum, nevěřte blogařum a hlavně nevěřte mně. Věřte sobě. Mate vlastni hlavu... 





Najdete na iDNES.cz