Zdravy narod žere zdrave věci.

13. 03. 2018 11:33:44
Su staty, kere likviduju svoje občany tym, že dovoluju krmit zvěř chemickyma preparatama, plnyma antybyjotyk, rustovych hormonu a dalšich sajrajtu. Třeba Spojene amerycke staty.

Přes maso take zvěře se pak ty svinstva dostavaju do těl ameryckych sudruhu a sudružek. Na celem světě neni take neuvěřitelne množstvi nemocně vyžranych lidi, tajak v SSA. Je to odporne, jakym zpusobem stat vali jedy svojim lidem.

A pak su staty, v kerych žiju zdravi, krasni a štihli lidi. Třeba na Kubě. Neda se tak uplně řict, že by to byla zasluha statu, že by se tak staral o zdravi lidu. Spiš toje zasluha režimu, kery tam panuje. Na Kubě, co se tyka žradla, funguje přidělovy system. To znamena, že každy sudruh Kubanec a sudružka Kubanka aji s malyma Kubančatama maju listky, na kere fasuju jidlo. Je asi jasne, že na listky se žadne teleci řizky, bažanti polivka ani kavijarove tousty nefasuju. Zakladnim jidlem, kere Kubančata žeru, su fazole s ryžu. Takže pokud mate denně fazole s ryžu, nemožete se divit, že narod vypada zdravě. V ryži a fazulach su veškere nutryčni hodnoty, kere su pro člověka třeba. Azyjati ze svoju misku ryže by vam mohli vypravjat. Standardni denni jidlo každeho sudruha pak vypada takto:

Tuž a tym byzme dnešni blog o žradle mohli skončit, bo co se tyka jidla mistnich lidi, vite už naprosto všecko. Když mistni potřebuju jakesik ovoce, natahnu ruku a urvu se banan (bez front), kokos (tež bez front), anebo zajdu do šopu a kupi se kus prasečiho masa (s frontama). V nasledujicich obrazkach je ukazka připraveneho svatečniho prasečiho masa a a ukazka švarnych robek, kerym z kombinace ryže, fazol a prasečiho roste vše potřebne v proporcyjonalnich parametrach.

No, děvucho, ty dostaneš přiště větši přiděl fazoli...

Jenže tajak se aji ze sluničkařa može postupem času stat slušny člověk, tak ani na Kubě neni všecko černobile. Jedna věc je žradlo pro mistni lid, druha je žradlo pro turisty. Bo Fidelovi bylo jasne, že s fazolovu ryžu by se doma nikdo nechlubil, a tak povolil sukrome podnikani, kde člověk može za konvertybilni peso dostat cokoliv, na co se vzpomene. Taky oběd jednoduššiho typu stoji okolo stokoruny, pokud ste nenažrani a musite mět langusty s kravatama, pak mezi 200-300,-Kč. Nezda se to moc za take dobroty, ale berte v uvahu, že pruměrna měsični vyplata kubanckeho chlopa je okolo 400,-Kč měsičně. Takže když vam rodina připravi doma taku dobrotu, znamena to vyznamne přilepšeni do rodinneho rozpočta. A fčil už dost kecu:, je čas oběda. Komentovat obrazky netřeba, stejně to je furt dokola - langusta, kravata, kuře, prase, ryba a tak...

Ladislav Větvička, Habana, Santiago, Camaguey, Viňales, Siboney, Santa Clara

Autor: Ladislav Větvička | úterý 13.3.2018 11:33 | karma článku: 47.35 | přečteno: 20891x

Další články blogera

Ladislav Větvička

Ještě cosik z Hungarie

Když tak prochazam materialy z cest okolo Rakusko-Uherska, su tam perly, kere by bylo škoda ležet enem tak ladem. Tuž tady je par zaběru z prujezdu statem zvanym Hungaria.

20.8.2019 v 12:55 | Karma článku: 39.01 | Přečteno: 2834 | Diskuse

Ladislav Větvička

Ještě cosik z Hornych Uher

Když už člověk cestuje okolo Rakusko-Uherska, neda se vyhnut uzemi, dřive označovanemu jako Horné Uhry. Tisic roku byly součast Uherskeho kralovstvi. Přesto si dokazalo uchovat puvodni slovansky jazyk.

14.8.2019 v 11:11 | Karma článku: 41.13 | Přečteno: 3668 | Diskuse

Ladislav Větvička

Ještě cosik z Moravy a Čech

Tuž, všecko se do knižky nevešlo. A je škoda, aby to zustalo viset kajsik na hurdysku. Tak pokud třeba nemožete cestovat a musite roztačat kola bruselskeho socializmu, spočněte chvilu a podivejte se na par obrazku z Moravy a Čech.

7.8.2019 v 11:11 | Karma článku: 43.23 | Přečteno: 4874 | Diskuse

Ladislav Větvička

Chutě Rakusko – Uherska

Kery z nas si to vlastně uvědomuje? Žijeme v kulinařsky nejnadhernějši oblasti na světě. V okruhu několika malo set kilaku od Ostravy mame všecko, po čem cely svět slinta a touži.

1.8.2019 v 11:11 | Karma článku: 42.44 | Přečteno: 4246 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Hana Timková

K Budějicům cesta - 4.část

Ve 4. části se po masáži a snídani vydáme z Blatné do Sedlice. Bude horko a u rybníků budou pěkně štípat ovádi. Přesto se se mnou projdete krásným koutem jižních Čech - sami, bez davu turistů.

23.8.2019 v 7:00 | Karma článku: 5.28 | Přečteno: 89 | Diskuse

Pavel Liprt

Radbuza a hoši od bobří řeky

Hoši už asi ne, spíše pánové. Ale bobrů je tam více než dost, alespoň to lze usuzovat podle ohlodaných a také někdy do vody spadlých stromů.

22.8.2019 v 11:04 | Karma článku: 20.43 | Přečteno: 450 | Diskuse

Hana Timková

K Budějicům cesta - část 3.

Po úvodu a motivaci vás dnes provedu z Mokrouš přes Blovice a Nepomuk do Blatné. Projděte se mnou krásný kus české krajiny.

22.8.2019 v 7:00 | Karma článku: 8.91 | Přečteno: 210 | Diskuse

Hana Timková

K Budějicům cesta, část 2. - motivace

Pokračování , aneb putování do Budějovic, tak jak jsem ho prošla na vlastní nohy, tentokrát, proč jsem se vydala právě tam.

21.8.2019 v 14:02 | Karma článku: 8.23 | Přečteno: 215 | Diskuse

Hana Timková

K Budějicům cesta...úvod

V následujících několika článcích bych vás ráda provedla mým putování do Českých Budějovic. Cestu jsem prošlapala na vlastní nohy ze západních Čech. Proč? Přečtěte si:-)

21.8.2019 v 12:46 | Karma článku: 8.98 | Přečteno: 164 | Diskuse
VIP
Počet článků 924 Celková karma 42.51 Průměrná čtenost 10879

Ladislav Větvička, lašsky cyp, blogař, cestař, fotograf, spisovatel. Chvilu na Moravě, chvilu na Slezske, chvilu na Cejloně nebo v Karabachu, prostě tam, kaj je mu fajně...

Mail: ladik.vetva@gmail.com

Motto: Nevěřte politykum, nevěřte dochtorum, nevěřte novinařum, nevěřte blogařum a hlavně nevěřte mně. Věřte sobě. Mate vlastni hlavu... 

Autor knižek: Ostravaci sobě, Mamulovy děti, Tajemstvi bohatych Ostravaku, Osudove setkani 1913, Některe baby su všecky stejne, Šifry Ladika Větvičky (I, II & III), Helmut - přiběh opravdoveho člověka, Okolo Rakusko-Uherska.

 

Najdete na iDNES.cz