Vas ten smich přejde: Uzeni masa se zakazuje od 1.9.2014

23. 04. 2014 11:11:11
Svolal sem zasedani Mordoru. Přijeli všeci. Chlopi z Bilderberga, Trautenberg, aji pajdulaci z Evroparlamenta. Je to fajny pocit, jak rozkažete, a oni se k vam všeci sjedu, posluchaju jak cyp, žeru chlebičky, večer se navali a rano zas vali dodom.
Uzene fajne jak cypUzene fajne jak cyp

Ja, mi když zachutna moc, tak nevim, kdy přestat.

Schuzu zahajil Špejbl Rampuch a předal mi slovo, bo do železa se ma třiskat, dokud je teple. "Sudružky a sudruzi, je mym konečnym rozhodnutim zakazat pracujicimu lidu chleba a hry. Jsem rozhodnuty zakazat uzene maso. Od prvniho zaři budu lidi do sebe cpat enem ty chemicke sajrajty z mojich tovaren, kere vypadaju jak uzene a voni tajak uzene, ale neni to uzene, bo su natirane chemikalijama."

Někteři pajdulaci se zamysleli a namitli, že take zakazy by lid nemusel přijmut za svoje, a mohl by se snad zbuřit a defenestrovat pajdulaky z plastovych Eurooken Europarlamenta.

"Žadne zakazy nebudu. Namluvime jim, že to robime pro jejich dobro, bo nebudu muset žrat ty krucinogeni latky. Jak se cosik robi pro zdravi, pak to musime prosazovat přes mrtvoly, hlava nehlava. Když se kaci les, litaju břizky. Snižime obsah čehosik, čemu nikdo nerozumi, a tym ochranime zdravi lidu. Kdo by tež chtěl do sebe cpat benzopyren, že ja?Navic se tym zbavime malych vyrobcu uzenin, bo jim přikažeme take kontrolni opatřeni, že to zabali sami. Kdo by chtěl udit doma, bude obviněny za nedovolenu vyrobu a dystribuci omamnych latek a jedu."

Dohodnute, schvalene jednomyslně.

Ladislav Větvička, šef Mordoru a vladce lidu z brusele

PS: Moji pajdulaci už vysvětluju lidu, že to je pro jejich dobro: tady.

Dobry propagandysta to pojal dobře - enem špatny uzenař prodava maso s obsahem kacinogennich latek vzniklych spalovanim dřeva: tady.

Eorošašci potvrdili, že nehrozi zanik malych uzenařstvi, bo je podpoři granty chemickeho prumysla: tady


Průmyslová výroba

Způsob průmyslového uzení má na rozdíl od domácích udíren za účel výrobky pouze vybarvit, ochutit a aromatizovat. Na bůček se stejně jako na uzené maso aplikuje tzv. tekutý udírenský kouř, doba skutečného uzení je pak příliš krátká. Výhoda tohoto uzení spočívá v tom, že takto upravené maso neobsahuje karcinogeny, které při běžném uzení v kouři vznikají. Nevýhodou je odlišná chuť, než u domácího uzeného.

Přidávání náhražek

Po zrušení závazných norem na výrobu potravin počátkem 90. let 20. století začali mnozí výrobci za účelem zlevnění výrobku či většího zisku do uzeného boku injekčně vpravovatvodu s polyfosfáty, škroby, rostlinnou bílkovinou, zvyrazňovači chuti a dalšími éčky. Proto je dnes průmyslově vyráběný uzený bůček velmi rozdílné kvality.

Autor: Ladislav Větvička | středa 23.4.2014 11:11 | karma článku: 46.66 | přečteno: 33733x

Další články blogera

Ladislav Větvička

Co je na tym divneho, že statni bezpečnostni služba bude vyučovat dějiny?

Kura, čeho sem se to dočkal? Kdyby mi kdosik v řijnu 89 řeknul: "Tu maš kličky a jdi na naměsti Lidovych milici zvonit", asi bych na něho čuměl jak puk. Asi bych se zeptal: "Proč? Co tym změnim?"

17.1.2019 v 11:11 | Karma článku: 48.24 | Přečteno: 11500 | Diskuse

Ladislav Větvička

Retro potraviny su propagace komunyzmu!

Tak se nam tady rozmohl taky nešvar. Někteři vyrobci si našli staru knižku s normama ČSN a začali robit vyrobky podle receptur z dob totality.

8.1.2019 v 11:11 | Karma článku: 47.92 | Přečteno: 17400 | Diskuse

Ladislav Větvička

Svatky neklidu

No tak to vidite, jak su ty přijemne věci pomijive. Měsic se prodirate narvanyma hytlermarketama, kde si mladi asi mysli, že ustředni vybor těsně před Vanocama pusti do prodeje jakesik podpulťaky, tyden se stresujete doma,

27.12.2018 v 11:11 | Karma článku: 46.49 | Přečteno: 7523 | Diskuse

Ladislav Větvička

Christmas time

Mam taky dojem, že pod vlivem masově medyjalni propagandy zapominame, že se bliži čas Vanoc, a že byzme měli trochu spočnut, rozhlidnut se kolem sebe a uznat, že nejenom my, ale aji lidi okolo nas maju plno roboty.

12.12.2018 v 13:31 | Karma článku: 46.08 | Přečteno: 8287 | Diskuse

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Marek Hurt

Kdy se EU zeptá skutečných odborníků?

Rozhodování jen na základě idejí do ekonomiky nepatří. Má devastující účinky. Ověřily si to všechny „východní“ evropské země. Teď se tak rozhoduje EU. A také míří do pekel.

18.1.2019 v 14:44 | Karma článku: 28.85 | Přečteno: 534 | Diskuse

Anna Valentová

Studie: Plast je ekologičtější, než papír

Proč je při snaze o zlepšení životního prostředí i o záchranu světa nezbytné uvažovat komplexně, jasně ukazuje studie americké poradenské společnosti Boustead Consulting & Associates.

17.1.2019 v 12:04 | Karma článku: 25.37 | Přečteno: 1055 | Diskuse

Jaroslav Jirát

Na oteplování sobecky

Globální oteplování postupuje a bude postupovat dál. Bez ohledu na naivní úsilí Evropy. Produkci CO2 ovládá (spolu s USA) Čína, Indie a další přelidněné asijské státy

17.1.2019 v 9:07 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 296 | Diskuse

Aleš Erber

Lék na záchranu českých lesů a jejich vlastníků existuje!

Letošní rok bude pro lesnicko-dřevařský sektor devastující a pro některé vlastníky lesů existenční! Na hrubý pytel patří hrubá záplata! Řešení krize tkví ve vyhlášení nouzového stavu a ve výkupu dříví garantovaným státem!

15.1.2019 v 12:29 | Karma článku: 17.99 | Přečteno: 831 | Diskuse

Mirek Matyáš

Němečtí elektromobilisté jsou truhlíci …

... alespoň takový pocit jsem získal po přečtení článku od blogokolegy Zímy. Je možné, že v Německu jezdí s elektromobily samá paka?

14.1.2019 v 14:01 | Karma článku: 19.09 | Přečteno: 1579 | Diskuse
VIP
Počet článků 876 Celková karma 47.68 Průměrná čtenost 10904

Mail: ladik.vetva@gmail.com

Lašsky cyp. Blogař, cestař, fotograf, spisovatel. Chvilu na Moravě, chvilu na Slezske, chvilu na Cejloně nebo v Karabachu, prostě tam, kaj je mi fajně...

Motto: Nevěřte politykum, nevěřte dochtorum, nevěřte novinařum, nevěřte blogařum a hlavně nevěřte mně. Věřte sobě. Mate vlastni hlavu... 

Najdete na iDNES.cz