Lanza žradlo

10. 02. 2011 11:11:11
Tuž když už ste odhalili, že ta krajina neni ostravska, ale lanzarotska, ukažu vam aji lepši stranky tohoto ostrova. Bo kdo by se furt kochal pohledem na struskova pole, ni?
...kdyby vam struska a štěrk chyběly, možete je furt najit na tomto odkazu.
...piva su hnusne, podchlazene a bublifukovane bez pěny. Raj pro fajnšmekry...

...mistni lid žije chudě. Maso si musi odřezavat sušene z plesnivych kyt...

...stejky su připalene, bo slunko peče jak cyp...
...husky su tež připalene...
...zato ve vnitřku su bohatě mazane domacim maslem z hytlermarketu...
...řizek. Porce fajna, ale co vam budu povidat, vinršnycl to nebyl...
...vodňanske kuře...tu neni co pokazit...
...u nas davame do štrudlu jabka. Na Lanze davaju do štrudlu tučňakove maso...
...uzene á la Lanza...
...krava nakrajena na kusky a povařena s kobzolem...

...ja se teho unyfikovaneho hnusu snad nezbavim...

Cervecerria. Pivnica.
Obyčejne obložene veky.
...tady z teho zrobili narodni specijalitu. Tapas.
Chutna kombinace. Křepelči vajco, teleci pikantni pareček, mleta hovězi kulička a čiko.

...s rybama se tu nešetři, dostanete všude obrovske porce...
...ceny jak za bolševika. Desitka za 2,40 Kčs.
...pivo, kere se hořkosti a plnosti nejvic podoba čskemu: Dorada. Člověk si zvykne na všecko.
...to neni u masařa, to je v hospodě. Asi ukazuju, že jejich maso eště neni ani zelene, ani plesnive...

...smažak se sklenicu jablečneho vina...
...kuřatka z Xaverova pečena na grilu vyhřivanem lavovym horkem. 4 metry hluboko teplota cca 1100°C.

...podivny zvyk...do buchty davat kobzole...
...osmažene hnaty z chobotnice...
...stejky z tučňaka...
...to strakate pry je morena. Nevim. U nas mame jine moreny.
...a zase plesnive maso...kdy už v tom Čojka zrobi konečně pořadek?
...porce jak pro děcko...
...a tuž nakonec mi zrobila největši radost stara, plesniva praseči hlava. Vic takych plesnivych, prasečich hlav bysem si tam dokazal představit...
Tuž dobru chuť!

Dalši texty ze štreky na Lanzu najdete tady.

Autor: Ladislav Větvička | čtvrtek 10.2.2011 11:11 | karma článku: 30.82 | přečteno: 4211x

Další články blogera

Ladislav Větvička

Co je na tym divneho, že statni bezpečnostni služba bude vyučovat dějiny?

Kura, čeho sem se to dočkal? Kdyby mi kdosik v řijnu 89 řeknul: "Tu maš kličky a jdi na naměsti Lidovych milici zvonit", asi bych na něho čuměl jak puk. Asi bych se zeptal: "Proč? Co tym změnim?"

17.1.2019 v 11:11 | Karma článku: 48.25 | Přečteno: 11586 | Diskuse

Ladislav Větvička

Retro potraviny su propagace komunyzmu!

Tak se nam tady rozmohl taky nešvar. Někteři vyrobci si našli staru knižku s normama ČSN a začali robit vyrobky podle receptur z dob totality.

8.1.2019 v 11:11 | Karma článku: 47.93 | Přečteno: 17409 | Diskuse

Ladislav Větvička

Svatky neklidu

No tak to vidite, jak su ty přijemne věci pomijive. Měsic se prodirate narvanyma hytlermarketama, kde si mladi asi mysli, že ustředni vybor těsně před Vanocama pusti do prodeje jakesik podpulťaky, tyden se stresujete doma,

27.12.2018 v 11:11 | Karma článku: 46.49 | Přečteno: 7524 | Diskuse

Ladislav Větvička

Christmas time

Mam taky dojem, že pod vlivem masově medyjalni propagandy zapominame, že se bliži čas Vanoc, a že byzme měli trochu spočnut, rozhlidnut se kolem sebe a uznat, že nejenom my, ale aji lidi okolo nas maju plno roboty.

12.12.2018 v 13:31 | Karma článku: 46.09 | Přečteno: 8288 | Diskuse

Další články z rubriky Fotoblogy

Petr Bajnar

Za sněhovým královstvím na Lysou horu

Již řadu let patří k největším turistickým magnetům Česka nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysá hora o nadmořské výšce 1323 metrů.

19.1.2019 v 11:17 | Karma článku: 19.05 | Přečteno: 337 | Diskuse

Jitka Štanclová

Jak kraluje paní Zima

Tak jakpak je dnes u vás doma? Bruslíte, sáňkujete, nebo vyhlížíte jaro? Paní Zima to totiž dělá všelijak.

18.1.2019 v 13:31 | Karma článku: 15.29 | Přečteno: 209 | Diskuse

Vítězslav Janáček

V zemi izraelské 2. díl Mrtvé moře

Šedé bahno a nebezpečná voda. Když se pojede podívat do nějakého zatopeného dolu, velký rozdíl v tom nespatříte. Plování na hladině může být zajímavé, leč to vám také nemusí vyjít.

18.1.2019 v 10:36 | Karma článku: 11.32 | Přečteno: 323 | Diskuse

Klára Tůmová

To chce houbičky!

Aneb když se zima zeptá a zážitky a fantazie už došly, je třeba najít nějaké ty nalovené zásoby a schopnost vymýšlet si trochu podnítit. Někdy to má člověk dokonce ulehčené, úlovek mu někdo předpřipravil.

15.1.2019 v 14:24 | Karma článku: 11.19 | Přečteno: 282 | Diskuse

Pavel Nitka

Pro někoho je to jen špinavý komín (industriání fotoblog)

Špinavý komín, který jen hyzdí celé okolí a je nejvyšší čas, aby do jeho spodních pater někdo nacpal pár kilo dynamitu a... A BUM!!! Jenže pro někoho to není jen tak obyčejný komín...

14.1.2019 v 18:19 | Karma článku: 15.50 | Přečteno: 328 | Diskuse
VIP
Počet článků 876 Celková karma 47.68 Průměrná čtenost 10904

Mail: ladik.vetva@gmail.com

Lašsky cyp. Blogař, cestař, fotograf, spisovatel. Chvilu na Moravě, chvilu na Slezske, chvilu na Cejloně nebo v Karabachu, prostě tam, kaj je mi fajně...

Motto: Nevěřte politykum, nevěřte dochtorum, nevěřte novinařum, nevěřte blogařum a hlavně nevěřte mně. Věřte sobě. Mate vlastni hlavu... 

Najdete na iDNES.cz