Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J82a35n 57R66i83c31h98t24e11r

19. 9. 2022 14:39

Těžko říct... stejně jako s mnoha jinými komoditami i s energiemi se obchoduje prostřednictvím opcí. To znamená, že ČEZ už naprostou většinu vyrobené (a vyráběné) energie prodal už loni. Proto nemohou najednou začít dodávat někomu jinému za jiné ceny. Tak to povídal v jednom rozhovoru nějaký pán z ČEZ. Stejně jako to, že 90% vyrobené energie zůstává v Česku.

Pak mi ovšem nesedí, na co by byla ta slavná energetická burza v Lipsku (?). A proč výše zastropování může být na Slovensku podstatně nižší než u nás. A obecně, proč v EU rozhodli o nižším stropu než naše vláda (která momentálně EU předsedá, ale evidentně to nikoho nezajímá, když se jim to ani nesnažili sdělit předem;-D)

Ale jak říkám, těžko říct...

0 0
možnosti

Láďo, samozřejmě karma, ale tady na iDnesu je to už asi zabité, zdejší diskutující budou mít z ČR raděj spálenou zemi plnou mrtvých, než abychom měli mít plyn z Ruska.

13 1
možnosti

Panebože - dlouho jsem tu nebyl - ti samí tydýti s pigárem i ve voku znovu obhajují vládu!!! Teď už nevěřím, že jsou to lidi. Buď je to automat nebo placení vlastizrádci, Nedivím se, že jsi vypnul diskuzi. Tady to je přesně dle rčení: Když dno má ještě sklep ...

14 4
možnosti

Jako automat zde působíte vy a autor tohoto článku. Celou dobu jste vy a vám podobní bečeli po zastropování cen energií a když to nastalo, najednou je zase všechno špatně.:-/

2 8
možnosti
Foto

Problém je, že tuto věc nastartovaly už předchozí vlády ODS a ČSSD částečnou privatizací ČEZu, takže teď vláda nemůže ČEZu nařídit, aby prodávala přímo lidem, protože by to malí akcionáři dali okamžitě k soudu.

0 0
možnosti

J89i95r64i 19P33i98l55n92y

14. 9. 2022 16:25

Když se na valné hromadě většinou rozhodne k nějakému řešení, tak je soud bezpředmětný. Jenže když akcie vlastní mafiáni z ODS, tak je jasné, že to prostě nejde.

4 0
možnosti

Omlouvám se autore, po ránu mám asi problém s očima. :-) Cenu máte uvedenou správně.

0 0
možnosti

Myslím autore, že u cen el. energie jste uvedl omylem MWh, vámi uvedená cena by měla být za KWh.

0 0
možnosti

Tento typ demokracie, jenž pozorujeme u nás, je ekonomicky autodestruktivní, zajímavé, že se o tom mlčí. Mlčíme mlčíme, až se promlčíme do Řecka, jenomže Řekové mají aspoň pořádnou armádu. Nicméně mají za sousedy hodné turecké muslimy, v tom jsme na tom líp, kolem nás jen Poláci a Germáni. Česko se řítí do katastrofy, ale ovšem můžeme si říkat BUDE LÍP - pravičákům s ODS, levičákům s Babišem. Babiš asi to heslo BUDE LÍP vymyslel tak, že měl na mysli sebe a svou rodinu-ano je docela možné, že Agrofertu bude docela dobře, i když už nikdo nebude chtít jeho řepku, pořád mají kuřata.

1 0
možnosti

..... lidovka, polopatě!,- naopak pro fajnšmekry, keří sa tady nervově hroutí z formy a obsahu blogu, doporučuju čerstvou Šichtařku, viz. "Za drahé energie může ideologie, strop nic neřeší"!,- ..... u teho Vás už rovnou šlahne;-D!

9 0
možnosti

co si mysli Fialuv krouzek, netusim....spis se obavam, jestli vubec mysli..moc se mi libi, jakou radost jste otevrenim diskuze, udelal svemu fanklubu:-):-):-)je videt, ze uz museli mit abstak;-)musi byt ulevne si ulevit

9 3
možnosti

Myslím, že by se mělo jedincům, kteří i přesto chtějí platit cenu v plné výši, prostě vyhovět. ;-D Nerad bych viděl jak se zase někdo v Rusku omlouvá za českou vládu, jako ten podvodník Vrabel.

1 2
možnosti
Foto

To je dobrý nápad. Ať jsou tady ceny dvojí ceny, kdo chce platit čtyříkrát více Německu za ruský plyn, tak ať platí a to samé s elektrikou. Ať se hlasuje peněženkou.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS