Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Fialova vláda okrádá lidi tohoto státu.

0 0
možnosti
Foto

výrobní cena benzinu a nafty je kolem 15 korun. přidejme spotřební daň a máme cenu v cisterně (marži rafinerie zanedbejme): 25 - 27 kč. přidejme tři koruny marže na pistoli (ONO prý jen jedna koruna) a dph a je tu spravedlivá cena TŘICET PĚT.

/co mi nesedí je, že u nafty, výhřevnější o 15%, je spotřební daň o čtvrtinu nižší, když by měla být kč 15, nebo obráceně, spotřební daň na benzinu by měla být kč 8,50.

1 0
možnosti
Foto

kam se ztrácí těch 10,- kč dopočtu k současným čtyřiceti pěti ?

/někdo někde rejžuje dalších osm korun

1 0
možnosti

J78a52n 11M20a94l67i29k

12. 4. 2022 17:34

Tak koukám, že už jste na indexu skoro jako Nohavica! A to jste ještě ani medaili nedostal. Správný pohled na svět a válku má jen Praha a Brno!!

23 7
možnosti
Foto

U nás se cen pohonných hmot pohybují kolem 42 Kč. Nejvyšší marši má Maďarský MOL a Polský Orlen. Ta je desetkrát větší než v roce 2021. Polsku jsou pohonné hmoty levné proto, že jej jejich vláda je dotuje z daní občanů. Dotuje je i pro nás.

4 1
možnosti

Tak polská vláda dotuje české ceny benzínu a nafty ?

Asi jen podle vás !

;-)

1 2
možnosti

Skvělá práce Větvo, pro ostatní mám otázku. Proč p.Zelenský,Polsko nebo Slovensko nezavřou už konečně plynovody a ropovody, aby jsme potrestali Putina? Jsem pro všemi deseti.

8 2
možnosti

Já mám taky otázku, proč vrah Putin dopustil takové zvěrstva? Nevíte?

4 4
možnosti

Vy jste zase poradne zastoural ve vosim hnizdeR^R^...nekteri budou dokonce zavirat plynove kohoutky z nasi strany, coz uz je pribeh dotazeny temer k dokonalosti

9 1
možnosti

Typická trollí lež. Benzín v Polsku stojí okolo 6,50 - 6,60 zlotých, to je asi 35 - 36 Kč, naftu jsem nebral za 7,41 zl, tedy asi 43 Kč, protože za 44,90 Kč ji mají u pumpy u nás, kde tankuju, co pamatuju a kam to mám blíž (nejbližší pumpa v Polsku je asi 10 km daleko. Čili cestou tam a zpět projedu asi 1 litr navíc a tím je prakticky po výhodě).

Polská vláda snížila sazbu DPH na potraviny a paliva, čímž snížila státní příjmy. Koaliční strany současné české vlády dopředu avizovaly, že jejich priorita bude snižovat státní dluh. Nikoliv zvyšovat.

Kromě toho - jen hlupák může být přesvědčen, že když dostane přidáno na něco, co je drahé, že to přestane být drahé. Naopak - za krátký čas to bude ještě dražší. To je prostý ekonomický zákon. Producent vždy nastaví cenu svého produktu tak, aby ji bylo schopno akceptovat takové množství zákazníků, kteří mu vytvoří maximální zisk.

2 4
možnosti

Ta pumpa kde mají naftu celou dobu co pamatujete za 44,9 Vás bud nestydatě okrádala nebo máte špatnou paměť...

https://www.kurzy.cz/komodity/benzin-nafta-cena/

2 0
možnosti

Vždyť je to celé komické. A. Babiš vlastní benzin pumpu Průhonice, ceny drží rovněž vysoké. (viz zprávy). Podobně jeho tvrzení o zastropování cen. Má možnost - U svého rohlíku, chleba - složili jsme se mu linku!, hnojiv a dalších produktů. Dokud to neudělá, je to prostě o ničem. Doporučuji autoru blogu mu to písemné přeposlat ...

6 2
možnosti

Nesahejte Mahovskému a Tichému na Bureše ;-D

2 0
možnosti

Ekonomický ignorant to takto může chápat. Že ovšem Polsko díky dotovaným PHM zatne ještě mnohem hlouběji sekeru do státního dluhu a v budoucnu vyhodí mnohem více peněz na splácení úroků, to mu nedojde. :-P

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/obri-polsky-dluh-neprestava-bobtnat-40363313

6 8
možnosti

Polsko je na dluhy zvyklé !

;-D

0 1
možnosti
Foto

J90a32n 34Š82i92k

12. 4. 2022 14:06

Z nějakých zdrojů se musí zaplatit náklady na zvládnutí migrace nebo náklady na dávky pro sociálně slabé postižených zdražováním energií, které jsou důsledkem speciální operace Ruska. Kde se mají ty finance po ANO ve vydrancované státní pokladně najít? Kdyby se daně u PHM snižovaly, aby se "lidem pomohlo" tak by se muselo vybrat jinde. Možností je víc. Třeba zavést znova superhrubou mzdu - to chcete? Zvýšit základní sazby daně - to chcete? Nebo všechny náklady dostaneme zpátky ve formě státních reparací tatíčka Putina - tomu věříte? ;-D

5 9
možnosti

No když vláda proti tomu nebude nic dělat, tak dopady budou tragické. Dnes už se nechal Lipavský slyšet, že po čas předsednictví ČR v EU, bude prosazovat zákaz dovozu ropy z Ruska.

Dopad si snad můžete představit sám.

:-P

8 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS