Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem rád, že na rozdíl od většiny česko - eurosajuzových médií alespoň někdo na to smutné výročí nezapomněl.

1 0
možnosti

Přijde mi to velmi divné : Bydleli několik století v Česku- pardon- v Českém království, nebo jak se to tenkrát jmenovalo, a všichni mluvili německy, i když si šli na český úřad pro sociální dávky vyplácené v českých korunách. Pokud to někomu připomíná dnešní EU, tak stačí místo němčiny dosadit arabštinu.

1 0
možnosti

A71l59e11š 25N94o69v34á18k

1. 10. 2020 10:57

jestli to nebude tím, že na úřadě se mluvilo německy...

0 0
možnosti

Znáte slavný osud impéria? Má čtyři dějství. Vítězství nad barbary. Zaměstnání barbarů. Spojenectví s barbary. Vítězství barbarů

14 0
možnosti
Foto

Pokud byste citoval celou preambuli mnichovské dohody, nikdy byste z něj nemohl vyvodit závěr, k němuž jste dospěl:

0 0
možnosti
Foto

Nemusim citovat, je tam link, možeš si přečist nejenom babmuli ale aji cely text.

4 0
možnosti

"Souziti dvuch a vice kmenu na jednom uzemi je problem"? Ano je, ale problemy jsou od toho, aby se resily a aby se resit mohly k tomu je potreba dobre vule. Dobre vule oboustranne, ze takove souziti mozne je, staci se podivat na priklad nejznamejsi, Svycarsko. Nemusime, ale chodi tak daleko, dostatek dobre vule projevili v roce 1904 Moravane reci ceske i nemecke. Receno jazykem lidu obecneho, sedli na p.... a protoze meli dostatek dobre vuei, domluvili se a uzavreli dohodu nazvanou "Moravske Vyrovnani-Mahrishe Ausgleich". Fungovala bez neresitelnych problemu az do roku 1914. Kdyby policie v Sarajevu konala radne svoji praci a misto Francka Ferdinanda byl zastrelen Gavrilo Princip fungovala by podnes. Kde je dobra vule funguje vsecko, v Brne byla, proto dohoda mezi Moravany a Mahrish byla mozna. Po roce 1918 Moravaci ju navrhli pro cely stat, byli vsak prazskymi centralisty odmitnuti. Prvni krok k Minichovu byl ucinen uz tehdy. Prosazovanim tuheho centralizmu, mnohem horsiho nez ten rakousky, zrusenim zemskych samosprav, zemskych snemu, zavedenim jazykoveho zakona atd. Takove jednani nakonec vedlo ke vzniku k Ladikem popsanych ultraextremnich skupin pouzivajicich nasili.

Demokracie je, jak rekl blahe pameti TGM, je diskuze, trpeliva kazdodenni drobna prace a aby se konala mel na to "Taticek" lepe dohlizet.

4 3
možnosti
Foto

Jarku, rozumim tomu, ale nemožu suhlasit. To, co popisuješ, su enem vysledky každodennich zbytečnych boju, hezke řeči o vyrovnani, kere ovšem stejně neměly dlouheho trvani. Brzo se začaly obě strany hadat zase. Vyplyva to z prosteho principu dvuch kmenu na jednom uzemi. Ne, nefunguje to. Ještě nedavno mi lidi namitali, ať se podivam na USA, že to je krasny tavici kotlik a funguje to. Ne, dneska už vime, že nefunguje. Každopadně přispěvek tvuj je zajimavy, to moravske vyrovnani je dneska zapomenute, už to je davno, co jsem to studoval, je to dobra inspirace na cestu do archivu. Dik.

10 0
možnosti

J36i37r10i 70T85i38c17h40y

30. 9. 2020 16:54

Vyjadril jste to skvele. Historie nam jasne ukazuje, ze nejuspesnejsi jsou homogenni spolecnosti (Dansko pred otevrenim bran neprizpusobivym vetrelcu), pomichane splecost nefunguji, at uz jsou rozdily nabozenske, jazykove, rasove ci kulturni. Prikladu je nescetne. Ty multikulturni teorie se nam snazi nalit do mozku shnili "liberalni" vudci zapadu.

Dnes se najdou prepisovaci historie, kteri lamentuji nad odsunem Nemcu. Tato historicka udalost umoznila dosazeni ceskeho statu bez rozvratne mensiny. Nedovedu si predstavit nas stat s asi deviti miliony Cechu a sesti miliony Nemcu.

11 4
možnosti

J17i95r60i 80V94r58a35b82e13c

30. 9. 2020 17:40

Ano byla to chyba s nemi by jsme byli technicky, hospodarsky a zivotne na stejne urovni. Ted jen zavidime, knucime, pomlouvame a pro ne makame.

0 2
možnosti

..... "v roce 1918 sa potopil Titanik, v roce 1948 skončila první světová, v roce 1968 sme vyhráli MS v hokeji",- ...... jen malá ochutnávka z ankety mezi středoškoláky k význačným datům naší novodobé historie!,- takže předpokládám, že by "Munchen" byl, pro ty dnešní mladý, vzdělaný, progresivní liberální demokraty, vopravdu neřešitelným rébusem;-(!

8 0
možnosti

Titanik se potopil v roce 1912, když se narodila moje babička :-)

1 0
možnosti

tomu nevěřím, protože herman a bělobrádek říkali něco jiného

5 0
možnosti

J83i97r36i 70V36r65a57b91e85c

30. 9. 2020 13:22

A co Svycarsko, Elsasko,Lotrinsko, Italie - jizni Tyrolsko, Finsko, Nemecko Luxembursko atd . atd. EU

3 0
možnosti

Důvody "lepšího soužití" jsou podle mne různé. Alsasko, Lotrinsko, Jižní Tyroly - Francie, Itálie, velké státy, není tam taková nadřazenost jakou měli Sudeten D. u nás, vždy chtěli do Říše ev.Rakouska. Ale proti Vašim státům to nefunguje třeba v Belgii, Španělsku ...

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS