Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Žijeme ve zdánlivé demokracii. Dnešní demokracie je fasádou plutokracie a protože by národy asi ryzí plutokracii netolerovali, přenechá se jim na oko nominální moc, zatímco skutečná moc leží v rukou plutokratů. Jak v republikánských, tak i v monarchistických demokraciích jsou státníci pouze loutkami a kapitalisti loutkaři, kteří diktují linii a směr politiky, koupí ovládají veřejné mínění voličů, obchodními a společenskými vztahy pak ministry. Na místo feudálních společenských struktur nastoupily plutokratické. Urozenost není měřítkem pro sociální postavení, nýbrž je to příjem. Dnešní plutokracie je mocnější než dřívější aristokracie, neboť nikdo nestojí výše než ona, pouze stát, který je jejím nástrojem a pomocníkem.

(R.N.Coudenhove-Kalergie „Praktischer Idealismus“, Paneuroapa Verlag, Wien Leipzig 1925,str.39)

0 0
možnosti

Ahoj Laďo, sem ti nevěřil, že to nemáš lehký. Tohle je vážně matroš. Nejdřív hantec a pak hned nemá s Ostravou nic společného. Tomu říkám pružnost.

Knížka byla skvělá až mrazivá - proto vřele doporučuju. Ale asi ne těm, co sami neví, kam patří. Ti tomu nebudou rozumět.

Dokonce ani někteří moudří tu nepochopili, že ne vždy je realita čistě černo-bílá.

Zajímavé filozoficko-inteligenční cvičení - to každopádně.

Zdar a sílu

0 0
možnosti

A94l30e44š 93B13e42r72k26a

8. 12. 2019 22:08

Ladiku, karma.

0 0
možnosti

Hezky jste ten světovej bordel popsal.R^

6 0
možnosti

Pane Laďo, jak se kajsyk po ostravacku poveda když je hysterycky chopek? Hysterak? O jednom bysem vědil, piše propagandystycke blogy a placa tam nesmysle o "zneužite nemocne hyterce".

1 11
možnosti
Foto

Neříká se mu po ostravacku Bedřich Veverka?

6 1
možnosti
Foto

Nehodící se názor čtenáře zmizí i bez označení, že byl vymazán, aniž bych měl na účtu smazané příspěvky. To má být opravdu hodné sebevědomého VIP? Ts, ts, ts ....

0 2
možnosti

Rus zůstane Rusem a nikdy jinak. Bohužel.

1 1
možnosti
Foto

Stejně jako Polák zůstane Polákem a nikdy jinak. Bohužel.

3 0
možnosti

Tentokrát bez karmy, bohužel. Rozhodně nesdílím Váš názor na Vlasova a srovnání s legionáři dost pokulhává.

Kovaný bolševik Vlasov po zajetí nabral ostře protibolševický kurs, byl propuštěn a zcela svobodně jezdil po světě (resp. jeho Německem ovládané části) a dělal přednášky o tom, jak jsou bolševici oškliví.

Poté si "vydyndal" vlastní jednotky ROA (o jejichž založení Němci vůbec nestáli) a jal se bojovat proti "komunistům", neboť německý nacismus mu byl evidentně bližší. Nebo nebyl? Vedl tak blbé řeči, že ho Němci nakonec zase na chvíli zavřeli.

A k osvobození Prahy - není těžké si dohledat, že sám Vlasov byl tvrdě proti jakékoli pomoci Praze, to byla záležitost Buňačenka a jemu věrných důstojníků.

Ovšem celou dobu předtím vesele "bojoval" i proti civilnímu obyvatelstvu, podobně jako Bandera, dnes ukrajinský národní hrdina.

Nevím o tom, že by legionáři vraždili civilisty a vypalovali vesnice, nemluvě o tom, že oni nešli do armády z přesvědčení a věrnosti císaři pánu, na rozdíl od profesionálního bolševika Vlasova.

Jiná věc je, proč do jeho jednotek vstupovali obyčejní vojáci - ti si opravdu nemohli moc vybírat, jestli se nechat zabít v zajateckém lágru nebo, pokud by ho přežili, být popraveni Stalinem. Ale Vlasov? To byl opravdu jiný případ.

Přeji hezký den.

8 0
možnosti
Foto

Jsem stejného názoru jako Vy R^

Na porovnání Vlasovců a našich legionářů dívám takto:

Naši legionáři byli donuceni bojovat a umírat za zájmy rakouské aristokracie, která rozpoutala útočnou válku proti Srbsku. Kde mimo jiné byla páchaná i zvěrstva proti civilnímu obyvatelstvu.

Rakouští důstojníci navíc s našimi vojáky zacházeli jako s něčím naprosto podřadným. Pro údajnou nekázeň byl například rakouskými důstojníky umučený bratra našeho prezidenta Ludvíka Svobody Josef Svoboda: https://www.ludviksvoboda.cz/f01/ .

Zajímavé, že tato důležitá informace zmizela z Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ludv%C3%ADk_Svoboda .

Oproti tomu, generál Vlasov se přidal k nepříteli, který proti jeho národu vedl vyhlazovací a genocidní válku. Jednalo se tedy o jednoznačnou vlastizradu (ať už z jakýkoliv důvodů).

1 0
možnosti

D19a83v58i66d 24V76l73k

6. 12. 2019 9:04

Je fajn, že o propagandistech píše blog jeden z největších propagandistů blogu Idnes. Jinak hezké Vánoce a napiš něco kde furt nebudeš jen populisticky frflat. Žiješ si v EU jak prasátko v žitě a jen na ni hážeš špínu. Kdybys takhle frflal v Rusku, tak dávno sedíš Ladiku

8 17
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS