Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IN

I37g38o60r 38N13ě67m48e24c

6. 12. 2018 15:33

Přiznám se nikdy jsem nechápal, jak třeba tak chytří lidé jak G. K. Chesterton mohli žádat před druhou světovou válku Československo, aby přestalo provokovat německou říši a vůbec trápit sudetské Němce :-(

Je zajímavé, jak ti slabší a menší často agresivně provokují ty vetší a silnější, těm pak nezbývá než s lítostí v srdci zjednat pořádek.

Možná tady vedeme zbytečnou debatu, protože i u tak trpělivých lidí jako jsou Rusové začíná převládat názor, že bude stačit jedna jaderná bomba na Kyjev a problém bude vyřešen (stanice Russia 1) https://www.facebook.com/groups/352261118313361/permalink/870060276533440/?__tn__=-UC-R

P.S. podle fotky ta loď není minonoska, ale remorkér

0 0
možnosti
KT

někteří lidé potřebují pámbíčka, jiní oficiální televizi, aby věděli, kde je ta správná pravda. a vy jim ten klid budete furt rušit a nedáte si pokoj a nedáte. ;-) tak se nedivte. hm, ale vy se nedivíte, že? ale shrnutí pěkné, díky

0 0
možnosti
JP

Spousta lží a tradiční obhajoba Ruska, které si tentokrát nárokovalo kontrolovat cizí lodě v mezinárodních vodách. V diskusi je i řeč o Rusínech, Zakarpatskou Ukrajinu nám SSSR sebral, což je v souladu s tradiční rozpínavostí Rusů. Po Ukrajině budou na řadě další země se silnou proruskou pátou kolonou. Můžeme parafrázovat " na Ukrajině se bojuje o Prahu".

2 14
možnosti
JV

Vy jste tomu dal. Není to Zakarpatská Ukrajina, ale Zakarpatská, nebo též Podkarpatská Rus. A navíc není součástí Ruska, ale , představte si, Ukrajiny.

1 1
možnosti
ID

Cokoladovy Pedro? Jak se dostal k te prezdivce?

0 0
možnosti
JV

Je sedmým nejbohatším Ukrajincem, oligarchou, který vlastní čokoládový gigant.

4 0
možnosti
Foto

P40e74t53r 42H40a73n81n89i48g

30. 11. 2018 11:53

Při příležitosti 100 výročí republiky jsem upozorňoval na to, že se o naši samostatnost nemalou měrou zasloužil osobní přítel prezidenta USA Wilsona podkarpatský Rusín Grigorij Žatkovič, spolužák prezidentův z Pensylvánské univerzity. Wilson totiž do poslední chvíle nechtěl aby se podunajská monarchie vznikem ČSR zhroutila. Bylo mi nemilé, že média při výročí nezmiňovala úlohu Podkarpatské Rusi v souvislosti s výročím a děkuji prezidentu Zemanovi, že Hrad alespoň zástupce rusínské menšiny, kterou "demokratická" Ukrajina neuznává pozval, když ne do Vladislavského sálu na oficiality, tak alespoň následně do Španělského. Nevím jak incident probíhal, myslím si, že to pomáhá oběma státníkům, i když Putina žádné volby nečekají, a konflikt lépe vyhovuje Porošenkovi, který je enormně neoblíbený, jako ostatně všichni ukrajinští prezidenti až, i když s výhradami, na Leonida Kučmu, jak mi bylo sděleno v Zakarpatské oblasti Ukrajiny, jak je prvorepubliková Podkarpatská Rus nyní nazývána, kde jsem nedávno byl. Ostatně se k tomu koutu Evropy nikdo nechoval příliš přátelsky, dokonce i Žatkovič, který byl prvním Československým guvernérem této oblasti, po roce odjel zpět do USA, protože slib autonomie pro Podkarpatí daný Benešem a Masarykem Wilsonovi nebyla nová republika ochotna splnit. Leč i tak, Československo se k Podkarpatí chovalo ze všech v podstatě koloniálních zemí (Maďarsko, ČSR, SSSR, Ukrajina) nejlépe. To jen tak na okraj. Takže nevěřím ani jedné ze sporných stran. Ukrajinci měli dát vědět, že vplouvají a Rusové je měli nechat odplout, když už otáčeli zpět na Černé moře.

20 2
možnosti
VS

To, že se Zeman nechává vidět se zástupci Rusínů, je celkem logické. Podle Kyjeva totiž Světová rada podkarpatských Rusínů vystupuje protiukrajinsky a udržuje kontakty s Ruskem, které okupuje část ukrajinského území.

3 0
možnosti
ZJ

... jo - kde jsou ty doby, kdy jsem tě Laďo docela rád četl :-/.

11 9
možnosti
Foto

... koukám, že Ladik konečně dostal "inštrukce", aji s fotkou;-D;-DRv

13 13
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS