Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za Oppou nežijí Češi, ale Cisaráci a to je velký rozdíl!!!!!!!! Cisaráci sic dneska mluví moravským dialektem češtiny, utíkají do Prahy za prací a nemají německé pasy, jako Češi, ale s Čechy z Čech mají jen pramálo společného.

0 0
možnosti

moc pěkné, dík. taky jsem měla v oblasti po válce převelené příbuzné. na vylepšení kádrového profilu. pohraničí, jak pohraničí. ale u nás zavíráme lidi do sklepů, u vás do dolů

1 0
možnosti

Ale spravna strana se určuje až po valce. A co je spravna strana a co ne, co je pravda a co už se nehodi, o tym rozhoduje vitěz.

Zdroj:https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661118

Do kamene tesat !R^

5 0
možnosti
Foto

Láďo, a co Helmut a ženy?;-D

2 0
možnosti
Foto

..to teprve přijde. Ale Helmut je antyhrdina. Moc bych se na jeho vztah k ženam netěšil.

0 0
možnosti
Foto

P78e75t73r 32B31o37d83y70n

3. 5. 2018 4:37

Pane vetvicko vy jste vedle jako ta jedle !!!! Protože na rozdíl od vás to Hlučínsko znám a na ty vaše kecy nenaletim shrnu jen několik faktů aby jste neměl tak růžový den!!

Po záboru území za řekou Opavou Prusy upadlo školství a sociální služby na 200 let a dodnes se s nízkou úrovní této části stát těžko vypořádává pro inteligenční deficit viz výzkum ff UP Olomouc 2013 2015 .další vás optimismus musím zchladit většina obyvatel v roce1938 včetně mnohých skoro 40 procent analfabetu úplných volili v entuziasticky Hitlera a panimamy jak viděly Adolfa v říjnu 38 tak měli orgasmus poprvé v životě protože s ohledem na své alkoholem zdegenerovane manžely nevěděli co to je !! Další vás optimismus který vylecimje v tom že oni museli do wehrmachtu ale houby to bylo pár !! Většina mužů dobrovolně šla k ss a nebo byli členy nacistický Ch represivních složek a po válce si jezdili pro ně justiční složky spojeneckých složek jak do hypermarketu !! Asi neviteza havíře a skoro úředníka kotka s jeho brigadou si odvezl pokácí a kotka ve Varšavě jako válečného zločince pověsili veřejné !!! Takže bych pominul vaše houby o hodných a pracovitý z prajzacich !! V rámci archivu uvksc najdeme materiál o hlučínsku jako o oblasti s nejvetsim místem zasazenymalkoholismem a demencí a u prezilych z války duševními nemocemi a nutnou pomoc hlucinkka a opavská pro zoufalou situaci kterou realizoval tajemník brumek!!! Postavený nové podniky a závody !! Takže zapomeňte hlemutovi či onkelovi z Norimberka ale vědí pomáhali Slezsku a deficit debilita a pražské se vyrovná teprve v roce 2025...mimo jiné i tato oblast je v sociální oblasti eu vedena jako mentálně zaostalá .komunisté po roce 2945 udělali chybu měli je naložit na vagony a poskytne do ddr !!! A ještě něco na závěr !! Víte z čeho pražský boli hlava že za hranicím je polska a ne Reich proto chlascom!!

0 11
možnosti

Vy jste slepy a hluchy dohromady? Protoze jinak by jste tohle nemohl napsat!

2 0
možnosti

Jednou jsem si v Ludgeřovicích zašel na hřbitov a koukal jsem, že tam je pomník padlým ve 2,SV. Napočítal jsem na něm 250 jmen. Ve většině našich vesnic jsou taky pomníky padlých z 1.SV, v podobně velké vesnici je na nich nejvýš několik desítek jmen.

Druhá poznámka: Dcera krátce pracovala okolo r. 1990 v jednom domově důchodců. Zemřela tam paní z Prajzské, jejíž muž sloužil ve Wermachtu. Když po ní uklízeli lůžko, našli v něm balíček bonů. Bylo by to na drahé auto, kdyby ty bony nebyly propadlé. Měly totiž platnost 6 měsíců.

Třetí poznámka: Ten Hitlerův pes se narodil na Prajzské, konkrétně v Kravařích. Tam žil chovatel, jehož němečtí ovčáci bodovali na výstavách, tak si od něho vzal štěně i AH.

4 0
možnosti
Foto

Vim. Jednalo se o chovatele Františka Czerneho z Deutsch Krawarn (dnes Kravaře). Pejska od něho měl nejen Adolf, ale i Beneš v Sezimově Ústí.

2 0
možnosti

Bylo to v 70. letech minulého století. Aby mi soudruzi nevytýkali neangažovanost, pracovali jsme se několika kamarády ve vědecko-technologické společnosti. To byla jedna z masových organizací za minulého režimu. Občas jsme uspořádali nějakou přednášku, jindy zase tematický zájezd a měli jsme pokoj. Nějakou funkci tam dělal pan Navrátil. Byl z Prajzské a možná se dříve psal Nawratil. Když odcházel do důchodu, usnesli jsme se, že mu dáme čestné uznání za činnost v ČSVTS, takovou to myslím tehdy mělo zkratku. Ovšem i takováto prkotina tenkrát vyžadovala schválení ZO KSČ. To nepřicházelo a termín výroční schůze se blížil. Vypravili jsme se za předsedou strany a ten nám sdělil, že kolega Navrátil byl za války velitelem ponorky a byl osobně vyznamenán Hitlerem. Tím se nám nikdy nepochlubil. I tak jsme usoudili, že to čestné uznání od nás by pro něho opravdu bylo bezcenné.

8 0
možnosti

A když už jsme u tej prazjzačtiny ... jak se řekne po prajzsky "milion"?

... prej ... "nic moc" ...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS