Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M19i54l67a79n 64N44o96v91á62k

25. 2. 2015 15:44

Větvička - to je typický ostravský přístup k úloze státu. A je v jejich podání jedno, zda jde o Ukrajinu nebo Česko... Ti lidé si prostě myslí, že stát se má postarat o jejich blaho a budou líbat ruce každému, kdo jim to alespoň slíbí! Takže kdyby dnes vtrhli do Ostravy ruská vojska a slíbila místním, že otevřou znovu všechny šachty a hutě, stanou se z nich Rusové! Hlavně když bude na chleba!

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Laďo, myslím že to nyní bude ještě poněkud složitější. Je tu ještě faktor mocenských sporů ve vedení Ukrajiny. Ty soukromé či politické bataliony se mohou chovat nepředvídatelně. Což však není v rozporu s tvým titulkem.

1 0
možnosti

No vzhledem k tomu, že jsem projížděl prakticky celou Ukrajinu a nebyl jsem jen kousek za hranicemi (co by jste tam dělal, že), tak vím od Ukrajinců, že nástup do armády je prvořadě otázka cti. To je něco co Čech, Moravák, nebo Slezan nezná. Protože tato republika existuje jen proto, že se o ní rozhodlo ve smlouvě Ribbentrop - Molotov o budoucím rozdělení vlivu. Už je to dávno, co Čech bojoval za svůj národ a za čest. Tím netvrdím, že Češi nebojovali, ale jak to bylo víte jistě sám. Zbabělci se najdou všude, ale tvrdit, že Ukrajinci utíkají před mobilizací, je trochu krátkozraké, stejně jako navštívit Užhorod a vyvodit z toho názor na celou na Ukrajinu. Možná tato země bude zlikvidována, možná bude i pokořena, ale umírat budou ti lidé s úctou, že udělali vše možné i nemožné, pro ochranu jejich národa. To vy nemůžete pochopit. Jedna věc je strach ze smrti a druhá je ochránit svou rodinu, ženu děti a vůbec zajistit další generace. Měl by jste si uvědomit, že vy tu jste jen proto, že Stalin měl s touhle republikou prostě jiný plán.

5 3
možnosti

J81a93n 67H88a30v52l57i54n42a

24. 2. 2015 11:34

mozna jste si nevsimnul, ze autor nevychazi z jedne navstevy na Podkarpati, ale z ponekud castejsich navstev nez je to Vase projeti Ukrajinou....no a ty kecy o Cesich jen dokresluji, co jste zac

1 0
možnosti
Foto

tak jestli synci nechtějí střílet jiné synky, měli by si ti jiní synci uvědomit, kdo je tam poslal. Zatím to vypadá tak, že jedni synci střílet nechtějí, ale druzí synci s tím nemají problém.

1 0
možnosti

Ukrajina. Země určena k likvidaci Putinem, protoze Evropa a Amerika ma v gatach. Rus je na koni a ostatni sa trepu. Tos tak!

2 0
možnosti

J23a18n 24D71l62o33u68h14ý

19. 2. 2015 22:59

Ty jo , tady čtu, že Putin je lidumil.A on přitom rozvrací stát, kterému zaručil územní nedoknutelnost výměnou za to, že se vzdá jaderných zbraní.

2 0
možnosti

Větvička dobrý !!! 

Jen to trochu kazí v diskuzi ten zookoutek, nevím jestli si to fakt myslí co píšou, nebo chtějí prorazit do novin, těžko říct. Každopádně až jim budou lítat rakety okolo bytovky z nějakýho svatýho důvodu a přiletí demokracie b52  tak možná obrátí.

0 0
možnosti

To, co se na Ukrajině stalo je tragedie. Země zbídačená a rozkradená Ruskem podporovaným, zločineckým režimem, byla napadena v okamžiku, kdy se ani nemohla bránit. Po tom, co svrhla Janukovičovu bandu a nové instituty ještě nebyly funkční. Včetně armády a silových struktur, které byly prolezlé ruskými agenty. Ukrajinci zaslouží obdiv za to, že se za této situace vůbec jsou schopni bránit beze sporu mnohem silnějšímu, připravenějšímu a především podlejšímu agresorovi. Sám píšete, že počty odvedených máte od opilce z hospody. To vám ale nevadí si z toho udělat argument. Jistě, že najdete lidi, kteří odmítají narukovat ale zároveň 10 000 lidí z potřebných 50 000 se přihlásilo jako dobrovolníci. Je jasné, že rozkradená a válkou sužovaná země nevzkvétá. A je odporné si z toho dělat legraci. Smát se neštěstí lidí, kteří doplatili snad jen na to, že chtějí žít ve svobodné, demokratické zemi. A stejně tak je mi odporná ta armáda roztleskávačů, kteří vám přizvukují. Rv To, co se děje na místních diskusích často připomíná sektu Svědků Putina.

6 4
možnosti

pane Vondrouš, kdyby byl čas vysvětlil bych vám to. Ale  pokud si dosud myslíte toto tak by to byla práce jako na kostele. Podívejte se na film  Americké století očima Olivera Stona / 10 dílů / pak znova a pak ještě jednou a potom se možná na věci budete dívat trochu jinak. Bude to ale kruté a to tak kruté, že odmítnete tuto realitu přijmout  a budete si stále zpívat svou. Tomuto stavu se říká kongnitivní disonance.

1 2
možnosti
Foto

Karma pane Vetvicka...R^

Podle intenzity osobnich utoku priznivcu Kyjevskeho rezimu, kteri si na jednu stranu stezuji na nedostatek "vecne diskuse", ale na druhou se nezmuzou na nic jineho, nez na  urazky v osobni rovine, lze usoudit ze jste svym blogem trefil do ziveho.

Tito lide nize vykrikuji cosi o zaslepenosti a propagande, ale nevedomky popisuji sami sebe.

Je osvezujici cist clanek od cloveka, ktery tam osobne jezdi a dovoli si mit na situaci svuj vlastni nazor bez ohledu na to, ze muze byt v rozporu s oficialni propagandou o zlem Rusku....(coz samozrejme znamena, ze se bohuzel automaticky stavate Putinofilem, ci Kramlobotem) ;-)

9 3
možnosti

Promiňte, ale stát, který obsadí území jiného státu a podnikne otevřenou vojenskou intervenci na cizí území je kdo? Hodný plyšový medvídek?

2 0
možnosti

Dostal jsem mailem - sice je to AENews, ale stejně to k věci: http://goo.gl/QvVl1o

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS